Szeretné meglesni Bruce Willist?

Budapesten forgatja „A Good Day to Die Hard” című filmjét Bruce Willis április 23 és május 14. között.

A forgatás miatt több alkalommal várhatók útlezárások a fővárosban, közölte a BKK. Az alábbiakban olvashatók a budapesti forgatási időpontok és helyszínek, és az ahhoz kapcsolódó forgalmi változások: 

2012. április 23-án (hétfőn) az V. kerületben, a Szabadság téren, a volt MTV székház előtt forgatnak, emiatt 2012. április 22-én lezárásra kerül

  • a Szabadság tér Vécsey utca és Széchenyi utca közötti szakasza,
  • a Zoltán utca Szabadság tér és Nádor utca közötti szakasza,
  • a Vécsey utca átmenő forgalmú szakaszán a jelenlegi egyirányú forgalmi rend ideiglenesen megfordul, a mélygarázs forgalma azonban zavartalan marad.

2012. április 23-án és 24-én (hétfőn és kedden) a VII. kerületben a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán, valamint a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakaszán lesz forgatás. Ennek érdekében 2012. április 23-án és április 24-én 6 órától 20 óráig le lesz zárva

  • a Csengery utca Jósika utca és Dob utca közötti szakasza,
  • a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakasza,
  • a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakasza,
  • a Dob utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakasza.
  • A lezárt területen belül csak az ott lakó gyalogos forgalom közlekedhet a helyszínt biztosító kísérettel. A területen 2012. április 22-én 6 órától 2012. április 24-én 20 óráig folyamatos megállási tilalom lesz érvényben.

A Wesselényi utcát, illetve az Izabella utcát érintő felvételek idején a közúti forgalom legfeljebb 5 percre leállításra kerülhet. A Wesselényi utcában a 74-es trolibusz Vörösmarty utcai megállóhelye a forgatás ideje alatt 30 méterrel előbbre kerül. Az érintett területet az alábbi térképvázlat mutatja:

2012. április 29-én (vasárnap) a VI. kerületi Városligeti fasorban folytatódik a forgatás. 2012. április 28-án 6 órától lezárásra kerül

  • a Városligeti fasor városközpont irányú szervizútjának Dózsa György út és Bajza utca közötti szakasza,
  • a forgatáshoz szükséges technikai berendezések számára az 56-osok terén a Benczúr utca és a Városligeti fasor közötti területen mintegy 300 m2.

A felvételek idején a Dózsa György úton néhány perces forgalom megállítások várhatóak.

2012. május 3-án (csütörtökön) kerül sor a legnagyobb mértékű forgalomkorlátozásra. 2012. május 3-án, csütörtökön este 20 órától 2012. május 4-én, pénteken reggel 6 óráig teljes lezárásra kerül

  • a Bajcsy-Zsilinszky út Arany János utca és Andrássy út közötti szakasza,
  • a Révay utca,
  • a Lázár utca,
  • az Ó utca Ó utca 9. és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza,
  • a Bajcsy-Zsilinszky köz,
  • a Révay köz,
  • a Káldy Gyula utca Andrássy út és Révay utca közötti szakasza,
  • a Dobó utca.

A forgatási területre csak az ott lakó gyalogos és kerékpáros forgalom mehet be, a helyszínt biztosító kísérettel. Az érintett területeken 2012. május 2-án 6 órától megállási tilalom lesz érvényben, 2012. május 3-án 16 órától pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton a szélső sávot érintő forgalomkorlátozások előfordulhatnak.

A forgatás ideje alatt a Bajcsy-Zsilinszky út forgalma észak felől a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Kálmán Imre utca csomópontban, dél felől az Andrássy út – József Attila utca csomópontban elterelésre kerül, az csomópontokban a jelzőlámpák sárga villogó módban üzemelnek majd, folyamatos rendőri irányítás mellett. A Nagymező utca Mozsár utca és Andrássy út közötti szakaszán a behajtási korlátozás ideiglenes feloldásra kerül, a Szent István tér megközelítése változatlan marad, de a kihajtás ideiglenesen a Hercegprímás utcán keresztül történik.

A forgatás ideje alatt a 109-es autóbuszok terelőútvonalon közlekednek, Óbuda, Bogdáni út felé a Károly körút – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút útvonalon, így nem érintik az Arany János utca és a Podmaniczky utca megállókat, Kőbánya-alsó vasútállomás felé a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Andrássy út – Károly körút útvonalat használják, szintén kihagyva az Arany János utca és Podmaniczky utca megállókat.

Az erre közlekedő éjszakai járatok (914, 914A, 950, 950A) ugyancsak ezen az útvonalon tesznek kerülőt.

A lezárások a térképvázlaton láthatók.

2012. május 5-én és május 6-án (szombaton és vasárnap) a Szépművészeti Múzeumban forgatnak, azonban a technikai eszközök tárolása érdekében lezárásra kerül az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszának a múzeumhoz közelebbi oldala. A forgalomkorlátozás a közösségi közlekedés járatait nem érinti.

2012. május 6-tól május 14-ig (vasárnaptól hétfőig) ismét az V. kerületben, a Szabadság téren, a volt MTV székház előtt forgatnak, emiatt újra lezárásra kerül

Szabadság tér Vécsey utca és Széchenyi utca közötti szakasza,

  • a Zoltán utca Szabadság tér és Nádor utca közötti szakasza,
  • a Vécsey utca átmenő forgalmú szakaszán a jelenlegi egyirányú forgalmi rend ideiglenesen megfordul, a mélygarázs forgalma azonban továbbra is zavartalan marad.

2012. május 8-án (kedden) 6 órától 20 óráig a XIV. kerület, 56-osok tere Damjanich utca és Dembinszky utca közötti szakaszán lesz a forgatás, a megállási tilalom egy nappal korábban lép hatályba. A forgatás ideje alatt a Dózsa György út forgalmában legfeljebb 5 perces korlátozások lehetségesek.

A forgatás ideje alatt a 75-ös és 79-es trolibuszok a Váci út és a Jászai Mari tér irányába terelő útvonalon, a Hermina úton keresztül közlekednek. A 74-es trolibuszok forgalmát a forgatás ideje alatt néhány percre leállíthatják, ezt az időt a járművek a lezáráshoz legközelebbi megállóhelyen töltik el.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.