hirdetés
hirdetés

Átnevezhetik a Ferihegyet

Amennyiben az a kormányon múlik, a Budapest Airport azonban nem szívesen menne bele a névváltoztatásba.

Munkatársunktól

hirdetés

A kormány célja, hogy legkésőbb 2011. októberre, de lehetőség szerint már az év első felében felvegye Liszt Ferenc nevét a ferihegyi repülőtér - számolt be az MTI.

Minek nevezzelek?
Hardy Mihály, a BA vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta: a BA kedden, a Híradóból értesült a kormányzati szándékról. A BA szerint nem ez lett volna az ügy megfelelő tálalása, előbb a partnerrel azaz a leginkább érintett BA-val  kellett volna tárgyalni,majd a nyilvánosság elé állni.

Hardy elmondta: abban az esetben érdemes új nevet felvenni, ha az bír komoly marketing értékkel. A vállalati kapcsolatok igazgtója kijelntésével nem Liszt Ferenc erényeit és érdemeit vitatja, de rámutatott arra, hogy a Budapest Airport névhez a külföld számára egy olyan, világszerte bevált turisztikai márka képe társul, mint a magyar főváros, míg a belföldi utazóközönségbe fél évszázada belívódott a Ferihegy név.

És engem megkérdeztek az urak?
A név marketingértékén túl, nem szabad megfeledkezni azon gyakorlati tényezőkről sem, hogy olyan városokban, (melyekre a kulturális tárca és Szőcs Géza kulturális államtitkár hivatkozik) akár több repülőtér is van, így értelemszerű, hogy nevekkel különböztetik meg azokat - teszi hozzá Hardy Mihály

Túl az üveghegyen

"Az ötlet genezise szinte népmesei: mikor néhány éve találkoztam azzal, hogy a varsói repülőtér Fryderyk Chopin nevét viseli, több embernek elmondtam, és rákérdeztem, hogy nálunk miért ne vehetné fel Liszt Ferenc nevét a repülőtér. Jóval később másoktól hallottam vissza az ötletemet, és akkor azt gondoltam, tegyünk valamit" - idézte fel a kezdeményezés megszületését Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár. (Napi Turizmus/MTI)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai