hirdetés
hirdetés

Lovas huszárok és történelem várja a turistákat a budai várban

A Budai Várban, a Szent György téren a hagyományőrzés jegyében július 13-án a zászlósorra felvonták a történelmi zászlókat. 

hirdetés

A Budai Várban, a Szent György téren a hagyományőrzés jegyében július 13-án a zászlósorra felvonták a történelmi zászlókat. A lobogók, amelyek alá kétnyelvű tájékoztató táblákat készítettek, 896-tól vezetik végig a magyarság múltján az érdeklődőket.

A turisták nagy örömére júliustól lovas huszárokkal találkozhatnak a látogatók a vár területén, idén már hungarikumnak számítnak a huszárok, akik díszes ruhájukban már eddig is hatalmas népszerűségnek örvendtek.
A Budai Várnegyed komoly lovas hagyományokkal bírt, a XVIII. században és a XIX. század első felében a lovaglóterem és az istálló a Palota déli előterében, a déli nagy rondella fölötti magas ágyúállás udvarában állt. 

Székely Tibor / fotó: Bódi Ágnes
Székely Tibor / fotó: Bódi Ágnes

A lovas hagyományok újrateremtését a vár kiemelt kulturális szerepét, turisztikai vonzerejének növelését elősegítve folynak a Budavári Palotához kapcsolódó egykori Lovarda épületének rekonstrukciós munkálatai a Nemzeti Hauszmann-terv keretben.

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. az új attrakciókkal teszi átélhetőbbé a magyar történelmet és hagyományokat a várba érkező turisták számára, és igyekszik feléleszteni a lovas hagyományokat. Júliustól októberig a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel együttműködve minden hévégén lovas huszárok „járőröznek” a Budai Várnegyed területén. 

Zászlók / fotó: Bódi Ágnes
Zászlók / fotó: Bódi Ágnes

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai