hirdetés
hirdetés

Lupa-tó autóval?

A Lupa-tónál található strand üzemeltetője szerint a hét végére rendeződnek a parkoló körüli kérdések. Feltáró vizsgálatokat tartanak a területen, és ha esetleg további műszaki intézkedésekre lesz szükség, azokat is teljesíteni tudják még a héten.

hirdetés

A Lupa Strand Kft. arra reagált hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy vasárnap a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem lezáratta a Lupa-tó mellett engedély nélkül működő parkolókat, és rendelkezett azok átépítéséről.

A cég közleményében az áll: a parkolók létesítésénél és engedélyeztetésénél szabályszerűségre törekedtek, és jóhiszeműen jártak el. A strand üzemeltetői és az FKI képviselői hétfőn egyeztettek a Lupa-tó parkolója körül felmerült kérdésekről. 

 

Az egyeztetésen az FKI szakemberei ismertették, milyen dokumentációra lenne még szükség annak alátámasztására, hogy a védett területet nem éri környezetszennyezés a parkoló miatt. Ezért a következő napokban, de legfeljebb a hét végéig a területen feltáró vizsgálatokat tartanak, ami a parkolók működését részben korlátozza ugyan, de a strandokét nem.

A közleményben idézték Matlárházi Ritát, a Lupa-tó ügyvezetőjét, aki azt mondta: ha a feltáró vizsgálatok eredménye miatt esetleg további műszaki intézkedésekre lesz szükség, azokat még a héten teljesíteni tudják, és azután újra teljes kapacitással üzemelhetnek majd a parkolók is.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai