hirdetés
hirdetés

Luther-emlékhelyek Németországban

Kettős ünnepi kiadvány jelent meg Luther nyomában - címmel utazóknak és érdeklődőknek a Hibernia és a Luther kiadók együttműködésében, amelyet június 12-én, szerdán mutattak be az Evangélikus Országos Múzeumban. 

hirdetés

Idén Luther Márton éve van, a reformáció 500 éves fennállását ünnepli. Németország szerte kulturális programokkal, koncertekkel ünnepelik meg. A kiadvány segítségével végigjárhatjuk Luther útját, a leghíresebb városokat, amelyek a protestantizmus megszületésének tanúi voltak.

Az útikönyv Luther Márton 1517-es színre lépésétől kezdve életútja fontosabb állomásait mutatja be. A helyszíneket rövid, pontos leírásokkal és látványos fényképekkel illusztrálja.

Az útikalauz és a mellette megjelenő kétoldalas részletes térkép segítségével Luther életútját a valóságban, vagy virtuálisan követni szándékozó olvasó minden számottevő helyszínről tudomást szerezhet.

Luther életét döntően Szász-Anhalt, Szászország és Türingia tartományokban töltötte, ez az a három terület, amelyet kiemelten ábrázolják a térképen, és a kiadványban is.

A két nyomat praktikusan kiegészíti egymást, de mindkettő önmagában is remekül használható.
A 96 oldalas színes útikönyvben a hosszabb rövidebb leírásokat mintegy 120 fotóval illusztrálták, és 14 térkép segíti az utazót a tájékozódásban.

A Luther-térkép kiadványban 10 térképet találunk, valamint Luther életének fontosabb eseményeihez fűződő évszámait.

A tájékoztatón elhangzott, hogy tervezik elektronikus változatban való megjelentetését is.

A kiadványokat bemutatók a kiadvány turisztikai fontosságát is hangsúlyozták, mivel, aki Luther életének állomásait követi, az nem hagyja ki a helyszínen lévő más nevezetességek megnézését sem.

Luther borítólap
Luther borítólap

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai