Macaron workshop, kanapé szendvicsek a Ritz-Carltonban

A Ritz-Carlton Budapest új gasztrokoncepcióval indul neki az ünnepi forgatagnak: ikonikus festett üveg kupolája alatt folyton változó gasztronómiai programokat kínál ezentúl karácsonyig mind vendégeinek, mind az utcáról hozzájuk betérőknek.

A Kupola Lounge mostantól különleges programsorozattal jelentkezik, a Kupola Bar pedig Budapest legváltozatosabb helyi pezsgő és habzóbor kínálatával és megváltozott nyitva tartással várja mind a szálloda vendégeit, mind a helyi közönséget.

Az épület ikonikus festett üveg-kupolája és hatalmas kristálycsillárja alatt elhelyezkedő Kupola Lounge tökéletes helyszín egy délutáni teához, vagy a ház cukrász csapatának torta- és süteménykülönlegességeinek kóstolásához, véli a ház menedzsmentje, és hozzáláttak a megvalósításhoz. Az eseménysorozat december 13-án indult Torta Design Workshop-pal, majd Tokaji kóstoló lesz még decemberben Tokaji borokkal és hozzájuk passzoló süteményekkel. Karácsony előtt Macaron Workshop-ot is szerveznek.  

A bár újonnan bemutatott italkínálata a magyar főváros legnagyobb helyi pezsgő és habzóbor választékát vonultatja fel, az ételek tekintetében pedig hetente változó, a séfjük által megálmodott kanapé szendvicsek és desszertek várják a vendégeket.

Az új koncepcióval és menükkel valami olyat kívántuk létrehozni, ami egyedülálló a magyar piacon. Reméljük, hogy külföldről érkező törzsvendégeink és a helyi közönség is ellátgat hozzánk, mondta Nicolas A Kipper, a The Ritz-Carlton Budapestet nyár óta vezető új vezérigazgató a programot bemutató szakmai tájékoztatón.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.