Magyar éttermeket mutat be a CNN

Folytatódik a CNN magyar "sorozata". Ezúttal a gasztronómia kerül sorra: "paprika chicken, goulash, langos, kurtoskalacs". A szerző sok helyet kipróbált: megfordult a Fakanálban, a Gundelben és például a Budapest Bisztróban, de ellátogatott Szentendrére és Tihanyba is - adta hírül az InfoRádió.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország gazdag gasztronómiájában keverednek Európa, a Közel-Kelet és Ázsia hatásai - állapítja meg a CNN szerzője. A francia befolyás példájaként a libamájpástétom bukkan fel, míg a hét rétegű Dobos torta méltó párja Ausztria híres édességeinek.

Az ételekhez Magyarországon nagy adagokban és megfizethető áron lehet hozzájutni, hazánk tehát egy rémálom fitneszmániások számára, haspókoknak azonban paradicsom - elemzi a helyzetet a tudósító.

Gulyás - ez meg micsoda?

A cikk a gulyással indít, ez akár rossz hír is lehetne. Szerencsére egy innovatív példány került az ajánlóba, így nem a "mit akarnak ezek még mindig a gulasch-al" irányba fut ki a cikk. Amúgy meg mi a gulyás? Leves? Ez volna a pörkölt? Ez Magyarország nemzeti étele - adja meg a választ a szerző. A pörkölt és a leves keresztezése, egy gőzölgő tál finom, lassan főtt marhahús, sárgarépa, hagyma és rengeteg magyar pirospaprika.

Nehéz találni olyan éttermet, amely nem szolgálja fel ezt a fogást. A CNN a Budapest Bisztrót ajánlja gulyás tematikában.

A cikkben felbukkan egyebek között a lángos, a paprikás csirke és a hortobágyi húsos palacsinta is. Ez utóbbitól akár görcsbe is rándulhatna a magyar országimázsért aggódók gyomra, de nincs baj, hiszen a CNN kóstolója a Pierrot egyik asztalán szembesült ezzel a fogással.

Édesség is van bőven a cikkben, dobos, somlói, Eszterhazy...- fejezi be az InfoRádió cikke.

Forrás: InfoRádió


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.