Magyar mérföldkő a turizmus digitalizációjában

A fogyasztói igények változására reagál és a fenntarthatóságra épít az új, magyar fejlesztésű integrált turisztikai menedzsment rendszer, az I-Dest. A fejlesztők célja, hogy már a 2023-as turisztikai szezon kezdetére új korszakot nyissanak a fenntartható és hozzáférhető turizmusban. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A turizmusban már több mint másfél évtizede megjelentek azok az alkalmazások, amelyek a látogatói élményt kívánták javítani, azonban nagyrészt a felhasználói igények részletes ismerete nélkül történtek a fejlesztések. Az Innotime Hungary Kft. 2022-ben végzett országos primer felmérése igazolta azt a hipotézist, miszerint a látogatóknak csak egy kis része használja ezeket az applikációkat, legyenek azok városfelfedezések, kincskereső programok, túra alkalmazások vagy kiállítási tárlatvezetések - olvasható a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. 

A hazai és külföldi felhasználási szokásokat, trendeket, valamint az elkövetkező években jelentkező egyre sürgetőbb felhasználói és menedzsment igényeket összesítve indította el az Innotime Hungary Kft az I-Dest fejlesztését.

A program újdonsága, hogy egyszerre tudja kiszolgálni a turisták, a szolgáltatók valamint a desztináció menedzsmentjében résztvevő szakemberek igényeit. A felhasználói igények rugalmas követését egy minden korábbinál komplexebb információs és döntéstámogató keretrendszer szolgálja ki, miközben a nagyközönség számára elérhető multiplatformú felület (app és web) minden olyan élményelemet biztosít, amelyet a közönség elvár – pl. múltidéző AR tartalmakat, 360 fokos virtuális sétákat, audioguide-ot, a helyszínekhez rendelt játékokat, felnőtt és gyerek tartalmakat ugyanahhoz a helyszínhez kapcsolódóan, stb. Ugyancsak újdonság, hogy az érintett szereplők valós idejű kommunikációt is folytathanak (pl. a turista jelezheti, hogy a túraútvonalon váratlan akadályba, veszélybe ütközött, a szolgáltatók akár okosórás push üzenetben informálhatják egymást a szabad kapacitásokról vagy éppen a váratlan üzemszünetről, ez a valós idejű irányított információáramlás pedig egyszerre szolgálja a vendég elégedettségét és a szolgáltatók valamint a desztinációmenedzsment azonnali, problémaorientált kommunikációját.

Az I-Dest legfontosabb hívószava a fenntarthatóság, a fejlesztő a Green Destinations magyarországi képviselőjeként valamennyi szempontot, szolgáltatást, vonzerőt egy fenntarthatósági keretrendszerbe szervez, melynek kimenete egyszerre ajánlat és fejlesztési cél. 

Az I-Dest 1.0-ás verziója Bodrogkeresztúron debütált, de folyamatos a fejlesztése, hiszen a cél, hogy a turisztikai szezon kezdetére komplex legyen a rendszer, amely a tervek szerint párhuzamosan jelenik meg a hazai és a nemzetközi turisztikai piacon.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.