Magyar sörös siker

A tavalyihoz hasonlóan idén is kiemelkedő eredményeket értek el a Soproni Óvatos Duhajok a világ egyik legismertebb sörversenyén, az International Beer Challange-en. A 2017-ben bronzérmes IPA után a Soproni Óvatos Duhaj APA arany minősítést szerzett Ale kategóriában, míg a Meggy Ale bronz minősítést nyert az ízesített sörök között. A Magyarországon gyártott sörök közül csupán ez a két termék ért el dobogós helyezést. 

A 23. alkalommal megrendezett International Beer Challange-re ebben az évben 38 országból összesen 900 minta érkezett.  A 60 zsűritag Londonban gyűlt össze, hogy végigkóstolja a jelöletlen sörmintákat. Összesen 64 arany, 196 ezüst és 282 bronz minősítést osztottak ki a sörkülönlegességek gyártóinak, akik Brazíliától Mianmarig gyakorlatilag az egész világot képviselték.

„Fantasztikus érzés, hogy a fogyasztói visszajelzések mellett a szakma is elismeri a termékeinket, ez az összes nálunk dolgozó kollégánk közös sikere, amire méltán lehetünk büszkék. A Soproni Óvatos Duhaj IPA, amely az első felsőerjesztésű sör volt a portfóliónkban már önmagában egyedülálló siker a piacon, ezt a sikert pedig megkoronázta a Meggy Ale, hiszen jóval meghaladta az értékesítés a tervezett számokat, az IPA fantasztikus kiegészítője ez a családban.” – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. „Fontosnak tartjuk, hogy erős legyen a jelenlétünk a sörkülönlegességek között, és olyan söröket is kipróbáljanak és megismerjenek a fogyasztóink, mint az APA, mellyel a célunk egy szűkebb fogyasztói réteg elérése, aki kíváncsi az új, igazán karakteres ízekre” – tette hozzá.

A Soproni Óvatos Duhaj APA karakteres ízét a Simcoe és Chinook komlónak köszönheti. Ezek a keserűség mellett gyümölcsös ízt adnak a sörnek, a tapasztalt sörkóstolók érezhetik benne a bogyós gyümölcsök vagy akár barack ízét. Ez a felsőerjesztésű sör az IPA-hoz hasonlóan hidegkomlózással készül, a Soproni Sörgyár komlórakétájának segítségével.

A Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale készítésében az extra csavar az, hogy a sörlé és a meggyből készült gyümölcslé együtt érlelődik. Ennek köszönhető az átütően meggyes, mégis sörös íz. Jó hír az Óvatos Duhaj Meggy rajongóinak, hogy ez a különlegesség hamarosan üvegcsomagolásban is kapható lesz az üzletekben. 

Az immár négytagú Soproni Óvatos Duhaj család pár héten belül Porter sörrel bővül, amely a zsűri és a fogyasztók döntése alapján az Első Soproni Sörverseny győztese, jövőre pedig az International Beer Challange egyik indulója lehet.


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?