hirdetés
hirdetés

Májusban nyit a Kumánia Gyógyfürdő Kisujszálláson

Május elsején adjuk át Kisujszálláson a gyógyfürdőt és a hotelt - avatta be a részletekbe az újságírókat Kecze István, Kisujszállás polgármestere az Utazás 2012 kiállításon Torkos György fürdőigazgatóval közösen megtartott tájékoztatóján.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Az új beruházás 2010 tavaszán parkolóépítésekkel indult, a tényleges munka 2011 elején kezdődött meg. A Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Hotel Kumánia bruttó 1,8 milliárd forintból valósul meg, amelynek mintegy 50%-a uniós támogatás – az Észak-alföldi Operatív Program egy-egy kiírása alapján. A beruházás részeként megújul a korábbi fürdő, épül egy új medence, amely két korábbi medencével közösen kap egy 58 méter átmérőjű medenceteret – mondta polgármester.

A kisújszállási fürdőt szeretnénk minél hamarabb országos rangra emelni, ez nemcsak a strand, hanem a hotel szempontjából is fontos, hiszen az új, háromcsillagos szállodában már kényelmesen pihenhetnek a városba érkezők, és így nemcsak egy napra maradhatnak - mondta a fürdőigazgató, aki kiemelte a fürdő érdekességeit: a szaunavilágot és a kavicsos Kneipp-medencét. Mivel több medence is fedett lesz, így azok rossz időben és télen is használhatóak lesznek.

Torkos György és Kecze István
Torkos György és Kecze István

Külön vonzereje a fürdőnek, hogy a megyében egyedül itt van csak fizioterápiás szakorvosi ellátás - tette hozzá Torkos György, aki pályáztatás után nyerte el ezt az állást, és aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen az ő nevéhez fűződik Cserkeszőlő gyógyfürdőjének modernizálása és bővítése, és az uniós támogatással megvalósult háromszintes, hatmedencés téli fürdőt is az ő idejében hozták tető alá. Cserkeszőlő Gyógy- és Strandfürdő igazgatójaként az ott eltöltött 8 év alatt lett országos jelentőségű besorolású a fürdőgyógyászat, az OEP pedig már tízféle gyógykezelést finanszíroz.

Kisujszálláson jó májusban a XV. Kun viadalt, júniusban a Bagaméri családi fesztivált rendezik meg, részt vehetünk az V. Kisujszállási Halászlé- és halételfőző fesztiválon júliusban, és szeptemberben a III. Kivilágos kivirradtig fesztivál várja az ide látogatókat. Nyári táborozásra a Nagykunsági lovastábor csalogatja az érdeklődőket.

A programokhoz szálláshely is lesz: a 2010-ben megnyílt ifjúsági szálláshely, és 30 kétágyas szobájával a Hotel Kumánia.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai