hirdetés
hirdetés

Malév GH: Irreális béremelést is követel a LESZ

A Malév földi kiszolgáló leányvállalatánál reprezentatív szakszervezet, a LESZ megszakította a Kollektív Szerződés (KSZ) meghosszabbításáról folyó tárgyalásokat a munkáltatóval.

hirdetés

A dokumentum mindkét fél számára megnyugtatóan rendezi többek között a pihenőidő és a műszakpótlék kérdését. A munkáltató ezen felül biztosítja az éves bruttó 400 ezer forint cafeteriát is. Az egyedüli vitás kérdés a Kollektív Szerződés meghosszabbításának ideje. A Malév GH hat hónapra tudja vállalni a KSZ meghosszabbítását változatlan formában tekintettel az Munka Törvénykönyvében várható változásokra, míg a szakszervezet 3 évre hosszabbítaná azt.

A LESZ a KSZ tárgyalások egyoldalú megszakítása után sztrájkbizottságot alapított, s munkabeszüntetést helyezett kilátásba 10%-os béremelést és 5%-os létszámnövelést is követelve. A LESZ legutóbbi 2010-es sztrájkja a Malév és a repülőtér forgalmára semmilyen hatással nem volt, s egy esetlegesen januárban bekövetkező sztrájk esetén a vállalat vezetése mindent elkövet azért, hogy ez a mostani esetben is így legyen. A Malév GH vezetése továbbra is a tárgyalások folytatását és a sztrájkhelyzet megszüntetését szorgalmazza, s bízik abban, hogy az érdekképviselet belátja, hogy a cégcsoport jelenlegi kritikus helyzetében sem béremelésre, sem létszámnövelésre, sem pedig a KSZ több éves meghosszabbítására nincs lehetőség. A sztrájktárgyalások első fordulójára holnap kerül sor, közölte lapunkkal a Malév GH.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai