Mallorcával, Szardíniával és amerikai városlátogatásokkal újít az utazom.com

Az ország 7. legnagyobbb utaztatója az Utazás Kiállításon mutatta be 2019-es árualapját viszonteladóinak.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az utazásszervező 20 százalékos, 500 millió forint értékű vagyoni biztosítéka 2,5 milliárd forintig nyújt fedezetet. Az utazom.com a 7. legnagyobb túraszervező az országban 64 fős csapattal, 15 fős referatúrával. "A kaución felül a társaság szabadon választható felelősségbiztosítással is rendelkezik teljeskörűen Európa és Ázsia egész területére - mondta el Szokodi Béla, partnerkapcsolati menedzser aki hozzátette, idén új forgalomarányos, sávos jutalékrendszert vezetnek be. Az alapjutalék egyébként 12 százalékos.

A korábban Travel Service nevet viselő Smartwings-szel és menetrend szerinti, többnyire Wizz Air és Rynair járatokkal programozzák úti céljaikat, amelyet többek között az ügyvezető igazgató Fajta Gábor részletesen ismertetett kiemelve a garanciális lekötésű topszállodáikat, a családbarát hoteleket, az egyes szálláshelyek, úti célok sajátosságait, hozzájuk kapcsolódó kulisszatitkokkal, valamint a transzfereket és az asszisztenciát. A utazom.com Horvátországba, Olaszországba, Spanyolországba, Görögországba, Bulgáriába, Máltára, Ciprusra, Portugáliába és Dubaiba kínál nyaraló-szabadidős programokat, ezenkívül vannak körutazásaik és városlátogatásaik is.

Dél-Ciprussal kapcsoltban elhangzott, hogy a töröknél gyengébb színvonalú all inclusive szolgáltatásokat nyújtanak itt a szállodák, Észak-Cipruson azonban majdnem minden szálloda ötcsillagos színvonalú. Az úti cél különlegessége, hogy 5,7,9, 10,11 napos turnusok is foglalhatók.

Görögország tavaly debütált a társaság árualapjában. Korfut, Rodoszt és az utasok körében legnépszerűbb Zakinthoszt programozzák charterekkel, idén Korfura pedig már menetrendszerinti járatokkal is. Idén nyárra növelték kapacitásaikat a járatokon és a szálláshelyeken egyaránt. A chartereket biztosító Smartwings-nél újdonság, hogy a feladott poggyász súlykerete 23, a kézipoggyászé 8 kg-ra emelkedett. Tavaly Görögországban bevezették az üdülőhelyi illetéket, amelyeket szobánként kell fizetni, és államilag meghatározott egységes díja van minden településen. Ezt feltünteti majd az iroda ajánlataiban. Rodoszra kínálja a cég a legnagyobb kapacitásokat, itt két új ház is szerepel a kínálatukban, a magyar piacon exkluzívan csak náluk: Falirakin a Nikos és a Thalassa Apartmanok.

Horvátországban apartmanok, üdülőtelepek, panziók, hotelek foglalhatók kínálatukban, amelyek esetében valós időben látják a viszonteladók a szabad kapacitásokat, az utazom.com online foglalási rendszerének köszönhetően. A horvát szálláshelyek előnye, hogy akár már 3 éjszakától is foglalhatók és rugalmasak az érkezés és távozás napját illetően. Figyelemreméltő trend, hogy a tulajdonosok sorra újítják fel a szálláshelyeket, minőségi fejlesztések történnek. Medulinban a Tramontana Panzió szintén új, és csak az utazom.com tölti Magyarországról. Idén is szerepel a családok kedvence, a Bulgária, amely tavaly debütált az iroda árualapjában és charterjáratokkal szállítják az utasokat.

Az év spanyol újdonsága Mallorca a Wizz Air menetrend szerinti járatain, de várhatón áttérnek a kedvezőbb árú hamarosan induló Ryanair járatra. Budapestről heti 3, Debrecenből heti 1 járatuk lesz a spanyol szigetre. A Costa Brava idén már Debrecenből is elérhető és a teljes partszakaszon magyar nyelvű asszisztenciát kínálnak. A Costa del Sol-on egyre népszerűbbek a 7,9,10,11 éjszakás tört turnusok. Ebben a régióban a kirándulások fix napokon indulnak olyan nemzetközi vonzerejű városokba mint Granada, Cordoba, Sevilla vagy Gibraltár. Máltáról elhangzott, hogy itt a rövidebb turnusok is népszerűek, mivel a szigetország városlátogató úti célként is kedvelt.

Az olaszországi kínálatban újdonságnak számítanak az utazom.com-nál a farmházak és a 3-5 csillagos hotelek Toszkánában. Ezek kombinálhatók olasz adriai üdüléssel. Újdonság Szardínia is, Alghero régióba indít utakat a társaság valamint a Cagliari részre, ahol lesz magyar asszisztencia. Az utóbbi ajánlatai feltöltés alatt vannak még. Maderiával kapcsolatban elhangzott hogy, magyar nyelvű kirándulás elérhető, a hajmeresztő szerpentinek gyakorlott vezetőt kívánnak és sziklás tengerpartjai miatt a sziget nem kimondott üdülőhely. 

Dubait pár éve kisség félve kezdték el programozni nyáron, de bebizonyosodott, hogy a forróság ellenére nyáron is nagy siker az úti cél. Ebben az évszakban egy Costa Del Sol-i program árából is ki lehet jutni Dubaiba a hotelek jóvoltából, amelyek gyakran ingyen félpanziót ajánlanak fel vendégcsalogatónak. Nyáron a tengerparti hoteleket ajánlja elsősorban az iroda. Abu Dhabit és az all inclusive szállodáival az Emirátusokban egyedinek számító Ras Al Khaimah-t is kínálják.

Kína, Izrael, Baltikum, Portugália körutaikat a szakmában is elismert idegenvezetők bonyolítják és a programok rengeteg látnivalót ölelnek fel. Kínát sok család keresi vakációs céllal, így júniusban is beiktattak egy indulást. Közkívánatra pedig egy szeptemberi debreceni indulással is elérhetővé tették az izraeli körútjukat, egy tel-avivi strandolós szabadnappal kiegészítve.

Nyáron is kínálnak egzotikus utakat Thaiföldre, Balira, Kubába, Dominikára, Mauritiusra és a Seychelles-szigetekre. Városlátogatásaik terén újdonság, hogy Európán kívül is kínálnak már programokat New Yorkba és Miamiba.

Idén először belevágnak az idegenvezetős csoportos városnézésekbe is Rómában és Barcelonában ott élő magyar hivatalos guide-dal. Változás, hogy csak Párizsban hagyják meg a 2 éjszakás turnust, mindenütt másutt 3 éjszakásak lesznek városlátogatásaik, amelyekhez mostantól legalább 3 csillagos szállodákat kínálnak. Portóban és Lisszabonban magyar nyelvű idegenvezetés elérhető a társaság árualapjában.

Forrás: Turizmus Online


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.