Mangalica és eper az idei Gourmet fesztivál sztárja

Idén túllép az ország határain, és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat a Gourmet Fesztivál, melynek során a legkiválóbb magyar éttermek mellett szlovén, lengyel és szlovák sztárséfek fogásait is kóstolhatják a látogatók május 18. és 21. között a Millenáris Parkban.

Mangalica és eper a fókuszban

Míg a korábbi években egy-egy étel került középpontba, tavaly már két alapanyagra fókuszált a Gourmet Fesztivál. Idén saját specialitásaik mellett ismét két alapanyagból, ezúttal mangalicából, illetve eperből készült fogásokkal készülnek a legjobb magyar éttermek séfjei - közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint a közlemény emlékeztet, a fesztivál immár hagyományosan felsorakoztatja Magyarország legkiválóbb éttermeit, így egy kisebb séta közben megkóstolható az egész ország legjobb séfjeinek kínálata a trendi vidéki konyháktól a Michelin-csillagos éttermekig.

A szakácsvilág nemzetközi sztárjai

A Gourmet a régió kulináris színterének legjavából is hív vendégeket Budapestre. Az éttermeken túl idén is jelen lesznek a legjobb magyar cukrászdák, borászatok, sörfőzdék, pálinkakészítők, és a kézműves élelmiszerek széles választéka is megtalálható lesz.

A magyar gasztronómia legnagyobbjai és gasztrocelebjei mellett így a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek. A fesztiválra érkezik az év elején a világ legjobb női séfjének választott Ana Ros, a szlovén Hisa Franko étterem séfje, és itt lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro, aki sokáig a világ két kiemelkedő séfje, Ferran Adriá (El Bulli) és Rene Redzepi (Noma) mellett dolgozott. Később saját éttermével megszerezte Lengyelországnak az első Michelin-csillagot, a világ legjobb éttermeit számon tartó The world's 50 best restaurants listáján pedig a régió egyik felfedezettjeként szerepel.

Szintén a Gourmet vendége lesz Anna Olson cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is. A magyar felhozatalból minden napra jut egy-egy Michelin-csillagos séf, de színpadra lép Széll Tamás és a magyar Bocuse d'Or-csapat is.

Hazai gasztrocelebek

A gasztroszínpadon szerepel többek között Bernáth József, Steiner Kristóf, valamint Gianni Annoni is. Idén nemcsak a színpadon, de exkluzív vacsorák keretében is találkozhat a közönség a legjobb séfekkel. Ana Ros, Wojciech Amaro és Széll Tamás menüire érdemes már előzetesen jegyet váltani, de lesz magyar Michelin all-star, illetve a legjobb vidéki séfek által prezentált vacsora is.

Workshopok, családi- és gyerekprogramok

A színpadi programokon és exkluzív vacsorákon túl ismét lesznek workshopok, ahol a szakma legjobbjaitól és neves séfektől tanulhatnak a résztvevők a legkülönbözőbb témákban, továbbá idén még több gyerek- és családi programmal készül a fesztivál - közölték a szervezők.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?