Már 25 somogyi étterem minősített

Somogyban már 25 étterem büszkélkedhet kamarai védnöki táblával. Ezt az elismerést csak a kiváló szakmai színvonalat nyújtó vendéglátóhelyek érdemelhetik ki 2002 óta. A Balaton vizén három új somogyi étterem, köztük egy kaposvári kapott táblát, ami garancia a minőségre - írja a Kapos.hu.

A védnöki tábla garancia a szakmai színvonalra. A kaposvári Corso Étterem falát 2009 óta díszíti. Idén utóminősítést szereztek, vagyis a kamara megerősítette a korábbi elismerést. Pedig ezt nem könnyű kiérdemelni.
A Corso Étterem tulajdonosa, Septe Józsefné azt mondja: ezt mindig tartani kell, egész évben, a színvonalat tartani kell, sőt mindig növelni kell, mert csak úgy tudnak talpon maradni, úgy jönnek a vendégek. - Hozzánk nagyon előkelő vendégek járnak és a legnagyobb megelégedésére van az éttermünk - tette hozzá a tulajdonos.  
A szakértők inkognitóban ették végig a menüket, ezután bírálták az éttermeket. A Balaton vízén ma Somogy, Zala és Veszprém megye nyolc étterme vehetett át először védnöki táblát a kereskedelmi kamarától. Ebből három somogyi.

A Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga József szerint ennek több hozadéka is van a vendéglátók számára. Nemcsak az hogy, ha egy vendég meglátja ezt a védnöki táblát, akkor bizalommal van iránta, hanem az érdeklődést is felkelti annak kapcsán, hogy nemcsak a társkamarákkal, hanem a külföldi kamarákkal is megismerteti ezeket a helyeket.
A védnöki táblát nem elég megszerezni, meg is kell tartani. Ha ugyanis nincs meg az állandó kiváló színvonal, lekerülhet a védnöki tábla. 
A siófoki Piroska Csárda és Fogadó tulajdonsoa, Majoros János azt mondja: ez valahol minősíti az üzletet is, és amikor a vendég jön, ezt a bejáratnál egy kiemelkedő helyre teszi majd. Ez bizalmat ad a vendégnek.
A siófoki Piroska Csárdával, a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Étteremmel és a kaposvári Corner étteremmel együtt már 25 somogyi vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával.  (Kapos.hu)


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.