hirdetés
hirdetés

Már a dolgozói létszám bővítését tervezik Amerikában

Több amerikai légitársaság is megkezdte a felkészülést arra, hogy hamarosan ismét több pilótára és légiutas-kísérőre lesz szükség, az American Airlines regionális leánycége és a Frontier is szakemberek felvételét tervezi - írja  az AIRportal.hu.

hirdetés

A Reuters jelentése szerint a vakcinák elérhetővé válása után a légitársaságok nagy mértékű javulásra számítanak a légiközlekedésben idén nyáron, bár a pandémia előtti szinttől még messze lesz az utasszám.

Az American Airlines által birtokolt, PSA Airlines alelnöke, Keith Stamper azt írta a cég dolgozóinak: az anyacéggel folyamatosan egyeztetik, hogy a következő időszakban mennyi járatra lesz szükség. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a mostaninál több pilóta kell, ezért első tisztek toborzására lesz szükség. és légiutas-kísérőket is vesznek majd fel.A regionális légitársaság tavaly októberben 723 pilótát és 323 légiutas-kísérőt küldött el, miután kifutott a kormányzat bértámogatási programja. Ugyanakkor a múlt hónapban megítélt 15 milliárdos újabb támogatás révén több dolgozót is visszavettek.

A magyar kötődésű Wizz Air korábbi legnagyobb befektetője, az Indigo Partners amerikai érdekeltsége, a szintén ultra low-cost Frontier Airlines is pilóták felvételét helyezte kilátásba – közölte röviden a légitársaság a hírügynökséggel. Jelenlegi tervek szerint a Frontier júliusban indítja a pilóták toborzását, az utasforgalom fellendülésétől függően száz embert terveznek felvenni idén.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai