hirdetés
hirdetés

Folyószámlahitel turisztikai vállalkozásoknak

Már igényelhető a turisztikai szektorban dolgozó vállalkozások számára kialakított teljes kamat-, kezelési költség- és bírálati díjmentes új Széchenyi Turisztikai Kártya – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a KAVOSZ Zrt. közös törekvései eredményeképp a Covid-19 koronavírus járvány miatt jelentős nehézségekkel küzdő turisztikai szektor segítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, kiemelt állami kamat-és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel került bevezetésre

A Covid-19 járvány hatására valóságos likviditási sokk érte a turisztikai szolgáltatókat, számos vállalkozás küzd jelenleg is olyan problémákkal, amelyek a létüket is veszélyeztetik. A járvány és a válsághelyzet elhúzódása miatt ráadásul egyre többen élik fel tartalékaikat. A turisztikai vállalkozások gyakran támaszkodnak hitel jellegű finanszírozásra, azonban általában magasabb költségekkel és szigorúbb hitelfeltételekkel szembesülnek, mert a működésüket szezonalitás és ciklikusság jellemzi, ami nagyobb kockázatot jelent.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai vezérigazgató-helyettese a satjtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Széchenyi Turisztikai Kártya régóta várt termék, melynek életre hívása mögött széleskörű szakmai konszenzus áll. Az igényeket felmérve és meghallgatva született meg a döntés az ágazat számára kialakított hiteltermékről, amely azonnali és tényleges segítséget nyújt a vállalkozásoknak. Az új konstrukció kifejezetten a turizmus élénkítését, támogatását szolgálja, és kizárólag a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis-és közepes vállalkozások számára elérhető.

A hitelt rendkívül kedvező feltételekkel lehet igényelni, a kezelési költség 0 Ft, a kamat 0%, a bírálati díj pedig 0 Ft, a vállalkozásnak mindössze a támogatással csökkentett nettó kezességi díjat szükséges megfizetniük, miközben a legfeljebb 250 millió forintos hitelösszeg szabadon felhasználható, akár bérre vagy működési költségekre is fordítható. A konstrukció keretében rendelkezésre álló forrás 100 milliárd forint, a visszafizetésre 1, 2, vagy 3 év áll rendelkezésre.

 A hitelt azon vállalkozások igényelhetik amelyek:

- a turisztikai ágazatban tevékenykednek (a jogosulti tevékenységek közé tartoznak pl. a szálláshelyszolgáltatás, vendéglátás, rendezvényszervezés, utazásszervezés, utazásközvetítés, különjárati autóbuszos személyszállítás ágazatok stb.),

- ezen jogosulti tevékenységet vagy tevékenységeket legalább 2019. január 1. óta végzik,

-és ezekből származott a 2019. évi bevételük legalább 30%-a

 Az új hiteltermék már elérhető a Széchenyi Kártya Program termékpalettáján, a KAVOSZ Zrt. koordinálása mellett. A vállalkozások a KAVOSZ Zrt. irodáin, a területi Kereskedelmi és Iparkamarák irodáin keresztül, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége irodáin keresztül tudják igényelni, az intézményi kezességvállaló a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

 

A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon mostantól elérhetőek.

A teljes Széchenyi Kártya Programban a válságkonstrukciók keretében, azok bevezetése óta az igényelt hitelösszeg meghaladja a 463 milliárd forintot, több mint 15 ezer db benyújtott hiteligényléshez kapcsolódóan.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai