Már valóság: szeretkezz robotlánnyal!

Tokió egyik felkapott éttermében a robotok nemcsak énekelnek és táncolnak, hanem prostituáltként is dolgoznak. Szép új világ…

Tokió egyik éjszakai központja, a piroslámpás házairól messze földön híres Kabukicso negyed. Az extravaganciájáról is ismert kerület tavaly júliusban egy újabb szenzációval bővült: egy japán vállalkozócsoport ugyanis pont itt építette fel a világ legdrágább éttermét, amelynek beruházási költsége meghaladta a 10 milliárd jent, azaz a 22 milliárd forintot! A Yattarjapan.com, illetve a Timeout.jp honlapok újságírói a tetemes építési költség ismertetésekor gyorsan megjegyezték, hogy a borsos kivitelezési költségek nem az egyébként is magas tokiói ingatlanáraknak volt köszönhető, hanem a vendéglátóipari egység „négy világhírű szereplőjének”, hiszen maga az étterem kialakítása "alig egymilliárd" forintba került a tulajdonosainak.

A Sindzsuku Kabukicso Robot Étterem – ahogy a neve is sugallja – nem egy klasszikus, tradicionális értékeket magának valló japán vendégváró hely. Bár a belső kialakítás az 1970-es évek diszkóvilágát sejteti, ám a kabaréként és mulatóként működő hely azért lett városszerte nagyon felkapott intézmény főleg a férfiak körében, mert a félmeztelenre levetkőzött táncos lányok mellett heti rendszerességgel több tucat gigantikus méretű, emberszabású robot is fellép, amelyek hús-vér társaikhoz hasonlóan szintén erotikusan vonaglanak, „Gangnam-stílusban” táncolnak, énekelnek, vagy éppenséggel Taiko típusú dobokon játszanak. Az android küllemű robotokat a fentiek függvényében szinte csak női vonásokkal látták el, amelyek vagy a saját memóriájuk alapján mozognak, vagy a „butább típusok” esetében, a robottorzók ölében ülő táncosnők irányítanak.

A Takara cég fejlesztői a táncoló robotok külső kialakításában több, csak a szigetországra jellemző kulturális tényezőt is figyelembe vett. Az óriási mellű szexi robotlányok fejénél például „érdekesen keverték” az úgynevezett „otakuknak” (a tárgyakért túlzott mértékben rajongó japán embereknek) kedves manga stílusú nők kinézetét, a Richard Wagner operákból ismert Valkűr ábrázolásmóddal, és az 1979-óta mai napig nagy népszerűségnek örvendő Gundam című (a Transformershez hasonló) televíziós sorozat természetfeletti erővel megáldott hőseinek megjelenését. Ezeket a kerekekkel felszerelt egyszerűbb kialakítású és gondolkodású gépeket szinte csak a Parapara néven ismert szinkronban kivitelezett japán társastánckor, piruettekkor, illetve a „speciális mozdulatsorokkal” jellemezhető J-popkor használják fel az étterem tulajdonosai.

A többi túlméretezett női idomokban bővelkedő cyborg külső megjelenítésében a tervezők nem az ázsiai gyökerek, hanem inkább a német Fritz Lang-féle „Metropolis”, illetve az amerikai Ridley Scott rendezte „Szárnyas fejvadász” és a Steven Spielberg igazgatta „A.I. Mesterséges Értelem” című cyberpunk stílusú filmekben bemutatott android típusú robotok külső jegyeit vette alapul. Ezek a konstrukciók szintén csak a korábban beprogramozott tánclépések bemutatására és a beépített Vocaloid szintetizátor segítségével az éneklésre képesek.

Az étterembe a belépő 3 ezer jenbe (6600 forint) kerül, amely az élő és a robotokból álló tánckar által bemutatott 3 órás műsor megtekintésén kívül csak egy koktél árát tartalmazza. Ha valaki ezen kívül vacsorázni is szeretne, akkor az készüljön fel rá, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen a legolcsóbb étel itt 15 ezer forintba kerül. Bár az ételeket és az italokat nem robotok készítik el és szolgálják fel, az étterem tartogat még egy meglepetést. Igaz, ezt csak a nagyon tehetős és az európai szemmel aberrált szexuális beállítottságú férfi vendégek veszik igénybe.

A tulajdonosi kör ugyanis még az étterem megnyitása előtt arra kérte meg a japán National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) főleg robotikával foglalkozó kutatóközpontot, hogy szexuális örömszerzés tekintetében fejlessze tovább a 2009-ben debütált HRP-4C kóddal illetett szuper realista kivitelezésű, nőies külsővel megáldott humanoid robotot. A becenevén Miimnek hívott robotlányt az átlagos japán nők méretei alapján alkották meg, azaz 158 centiméter magas és 43 kilós az akkumulátorával együtt. Az android nemcsak a járásra, a futásra és a táncra képes, hanem az összes testrészét is tudja külön-külön mozgatni 30 apró motorjának köszönhetően. Csak az arcjátékért további nyolc apró motor felel. Miim beszédfelismerő szoftverének köszönhetően nemcsak válaszolni képes a neki feltett kérdésekre, hanem felismeri a különböző környezeti hangokat is. A gondolkodásáért 1 terabájt (csaknem 10 ezer processzor) felel.

Az étterem számára továbbfejlesztett extra változatnál a „tapintásra az eredetihez hasonló élményt nyújtó keblekre, ágyékra és elasztikus testszövetekre” cserélték le a HRP-4C robotlány külső fémborítását. Az élet megjelenés kedvéért az andoid belső felületére 12 darab 36 fokos meleg vízzel cirkuláltatott vezetéket helyeztek el a tervezők, amellyel az emberi test melegségét kívánták visszaadni, imitálni. Több európai lap megjegyzi, hogy a magányos japán férfiak a robotika és az étterem „extrém megoldásának” köszönhetőn végre úgy válhatnak „ágyakrobata” Ovidiusszá, hogy a drága udvarlás helyett is megkaphatják az istenek által élővé változtatott kőszobor, Pügmalión hőn áhított és vágyott Vénusz kelyhét. Hogy melyik megoldás az olcsóbb, vagy természetesebb, azt mindenki maga döntse el….

Forrás: GyártásTrend


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.