hirdetés

Maradék kenyérből főzik a sört

Egy kelet-londoni, Hackney Brewery nevű főzde sörbe kotyvasztott kenyérrel veszi fel a harcot az élelmiszer-pazarlással.

hirdetés

Az Egyesült Királyság boltjaiban már kapható a londoni pékek és csemegeboltok kenyérfeleslegéből főzött sörital – mutat rá az Indepentent. A malátázott árpát, a komlót és az élesztőt tartalmazó Toast Ale-t szeletelt, pirított, majd pedig felaprított cipóval gazdagítják a főzés során. 

A pirított kenyér karamelljegyekkel színesíti a frissítő zamatát, és kissé visszafogja a komló kesernyés jellegét, amivel az amber ale-ek és a gabonasörök malátás karakterét ébresztheti fel a szomjúhozó fogyasztó ízlelőbimbóin.

A sör ára három font.

A profit maradéktalanul a Feedback nevű, jótékonysági szervezethez vándorol, amely 2030-ra a felére kívánja csökkenteni az élelmiszer-pazarlás mértékét.

A Toast Ale hamarosan több étterem, kocsma és bár itallapjára is felkerülhet.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem úttörőiként Jamie Oliver és Hugh Fearnley-Whittingstall is rajong az „újdonfőtt” kuriózumért. A Toast Ale-t egyébként Tristam Stuart, a Feedback alapítója találta ki, amikor is Brüsszelben felfigyelt egy hasonló kezdeményezésre

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint szükséges az érdekképviseleteknek a mozgáskorlátozott turisták érdekeiért lobbizni?

Kiadónk társoldalai