hirdetés
hirdetés

Máriazellbe is indul zarándokvonat

A hagyományos lengyelországi Fekete Madonna és a csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonat után az ausztriai Máriazellbe is indul zarándokvonat szeptember 28-án a Misszió Tours szervezésében a MÁV Nosztalgia Kft. közreműködésével.

hirdetés

A március 20-án a Nyugati pályaudvar Királyi várójában tartott sajtótájékoztatón a főszervező Budai László (Misszió Tours) és a zarándokvonati szerelvényeket biztosító Szendrey András (MÁV Nosztalgia Kft.) társaságában Veres András szombathelyi megyéspüspök megszentelte a Szent László nevét viselő első osztályú Pullmann kocsit.

A résztvevők megtekinthették az Orfeum kocsi „Utazó kiállítását”, ahol Tamási Gábor fotóművész képeit állították ki.

A pályaudvar területén lévő felújított és ügyfélbarát MÁV Nosztalgia Jegyirodát is most adták át, ebből az alkalomból akcióval kedveskednek a közönségnek, amelyről bővebben a www.nosztalgia.hu oldalon kapnak információt.

A Máriazelli Zarándokvonat lelki vezetője dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök lesz, a jubileumi zarándoklat keretében megemlékeznek Nagy Lajos király 650 évvel ezelőtti máriazelli zarándoklatát is. A zarándoklat szeptember 28-án indul a Nyugati pályaudvarról, és 29-én vasárnap reggel ide is érkezik vissza.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai