hirdetés
hirdetés

Marseille az Air France új bázisa

Pierre-Henri Gourgeon, az Air France KLM elnök vezérigazgatója szerdán átadta Hugues Heddebault, regionális igazgatónak a marseille-i új Air France-bázis kulcsát. Ezzel a lépéssel veszi kezdetét az Air France új stratégiája a francia vidéki régiókban.

hirdetés

2011. október 2-től az Air France 13 új, közvetlen útvonalat indít Marseille-ből, ezek

  • Franciaországban: Bâle Mulhouse, Biarritz és Brest;
  • Európában: Athén, Koppenhága, Düsseldorf, Eindhoven, Milánó-Malpensa, Moszkva és Prága;
  • a mediterráneumban: Bejrút és Isztambul;
  • Marokkóban: Casablanca.

Az Air France továbbá sűríti járatait a már meglévő belföldi útvonalain. A járatok számának növekedése egyes esetekben 80%-nál is nagyobb lesz.

Az Air France bázisa Marseille-ben egy külön, kis vállalathoz hasonlóan működik, amelyet a Regionális Igazgató vezet. A légitársaság szervezeti felépítését is úgy változtatta meg, hogy minden Air France alkalmazottnak (utaskísérők, értékesítők, repülőtéri dolgozók) a felettese és vezetője is Marseille-ben legyen.

Az új stratégia célja, hogy 15%-kal csökkenjenek az üzemelési kiadások. A költségek csökkentése érdekében hozott döntések alapján idén télen 130 pilóta és 250 légi utaskísérő vállalkozott arra, hogy Marseille-ben állomásozzon.

Az Air France tervei szerint ezt a stratégiát követve fogja megnyitni 2012 tavaszán Toulouse-ban és Nizzában, majd jövő nyáron Bordeaux-ban is új bázisát.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai