Még közelebb került egymáshoz Magyarország és Dél-Korea

A dél-koreai utazási szakmával való eredményes együttműködés jegyében a két legfontosabb dél-koreai turisztikai szervezettel írt alá megállapodást dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója február 25-én, csütörtökön Szöulban. Az eseményre a Magyar-Koreai Gazdasági Vegyes Bizottság február 25-i ülése alkalmából került sor. Dél-Korea a vendégek tekintetében Magyarország második számú küldőpiaca a kelet-ázsiai térség országai közül. 

Dr. Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter delegációjának tagjaként mind a Koreai Turisztikai Szervezettel (KTO), mind a Koreai Utazási Irodák Szövetségével (KATA) ünnepélyes együttműködési megállapodást kötött. A dokumentum elsődleges célja a koreai beutazó forgalom növelése, tartózkodásuk meghosszabbítása, amelyet főként marketing megjelenésekkel kíván elérni az MT Zrt., valamint oktató és értékesítésösztönző tréningeket szervez Dél-Korea szerte. A két ország a jövőben fokozottan kíván részt venni egymás szakmai vásárain, ezenkívül folyamatos kapcsolattartásban, és a piaci információk és utazási szokásokkal kapcsolatos információk cseréjében állapodtak meg.

Magyarország, mint romantikus úti cél megjelenítése a koreai utazók számára az MT Zrt. egyik célkitűzése, ezért a koreai utazási irodákkal együttműködve támogatja a termékfejlesztést, annak érdekében, hogy a távol-keleti vendégek igényeire szabott szolgáltatásokkal még inkább felkeltsük hazánk iránt az érdeklődést. Mindemellett a szervezetek közösen lépnek fel amellett, hogy Magyarország Dél-Koreából is könnyen megközelíthető legyen, így egyhangúlag támogatják a közvetlen légi összeköttetés létrejöttét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: az MT Zrt. kiemelt figyelmet fordít a nagy lehetőségeket kínáló dél-koreai piacra, ennek érdekében helyi képviselet nyitásáról szóló tárgyalásokat kezdeményezett. Dr Faragó Péter elmondta: a két ország turisztikai együttműködésétől nemcsak a beutazó forgalom, hanem a tartózkodási idő és a vendégköltés növekedése is várható. Hozzátette: bíznak abban, hogy a szervezetek közös tevékenységük révén hatékonyan hozzájárulnak a Szöul-Budapest járat elindításához is.

Magas szintű szakmai tárgyalások, tanulmányutak, sajtómegjelenések, koreai nyelvű honlap és kiadvány Magyarországról – többek között ezeket az eszközökkel működik közre a Magyar Turizmus Zrt. a dél-koreai turisták megnyerése érdekében. A nemzeti turisztikai marketingszervezet vezetősége január végén – a Budapest Airport képviselőivel közösen – már folytatott tárgyalásokat Dél-Koreában, amelyek fókuszában szintén a Magyarországra irányuló turizmus élénkítése és a közvetlen légi összeköttetés megteremtése állt. Több légitársaság képviselőivel zajlottak egyeztetések és számos utazásszervező irodát is felkerestek. A megbeszélések eredményeként több iroda is tervezi, hogy kínálatát magyarországi utakkal bővíti a közeljövőben.

A nagyközönség figyelmét a Koreai Kulturális Központtal együttműködve új koreai nyelvű honlappal (http://kr.gotohungary.com) és kiadvánnyal igyekszik felkelteni a Magyar Turizmus Zrt.

Szintén a turisztikai üzleti kapcsolatok fejlesztését kívánja segíteni az a tanulmányút, amelynek keretében a héten egy hétfős dél-koreai túraszervező csoport érkezik hazánkba a Magyar Turizmus Zrt. meghívására. Az utazási szakemberek személyesen is megismerkedhetnek hazánk turisztikai kínálatával, továbbá magyar szolgáltatókkal építhetnek üzleti kapcsolatokat. A delegáció az Utazás Kiállításra is ellátogat majd, ahol szintén lehetőségük nyílik szakmai megbeszélések folytatására a dél-koreai turisztikai piacon érdekelt magyar kis- és középvállalkozások képviselőivel.

A Koreai Köztársaságból 2015-ben több mint 106 ezer vendég érkezett Magyarországra, akik több mint 143 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein a KSH adatai szerint. A tavaly regisztrált vendégéjszakák száma közel 11%-kal haladta meg az előző évi adatot.

Tegnap arról számoltunk be, hogy közvetlen repülőjárat indulhat Budapest és Szöul között, amelyet a Korean Air üzemeltethet. Erről ide kattintva olvashat bővebben.


Máltán tűzijáték festi az eget

Máltán tűzijáték festi az eget 

A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között öt helyszínen kerülnek megrendezésre.
Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein

Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein 

Emellett a határrendészet mobil egységei továbbra is végezhetnek bejelentetlen ellenőrzéseket.
Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban

Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban 

Fenntarthatóság állt az idei bécsi Ferien Messe fókuszában.
Köln már most focilázban ég

Köln már most focilázban ég 

Kölnben játszik a magyar csapat a futball EB-n. És mi lehet ott a 90 percen túl?
Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek

Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek 

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári futball Európa-bajnokság ideje alatt, jelentették be a hivatalos szervek.
Osztrák kisokos áramszünet esetén

Osztrák kisokos áramszünet esetén 

A körlevélből megtudható, hogy mi a teendő és a helyes követendő eljárás egy teljes és tartós áramszünet következtében kialakult helyzetben.
Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával

Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával 

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.
Ha nyár, akkor Ausztria -  vulkánok, kristályok, császári látnivalók

Ha nyár, akkor Ausztria - vulkánok, kristályok, császári látnivalók 

Akik idén nyáron különleges élményeket keresnek, legjobb, ha nem is mennek messzire.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
A hely, ahol a hegyi doktor rendel

A hely, ahol a hegyi doktor rendel 

A családi ház, illetve a rendelő, ahol a "Der Bergdoktor", azaz "A hegyi doktor újra rendel" forgatása zajlik immár 17 éve, valóban olyan, mint a filmeken.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.