hirdetés
hirdetés

Még több magyart Stájerbe!

A nyári magyar vendégéjszakák további növelését tűzte ki célul Stájerország.

hirdetés

Ausztria 2011-ben igen jó évet zárt a turizmusban. Ebben jelentős része volt a magyar turistáknak, akik nyugati szomszédunk 9. küldőpiacává tették Magyarországot. A vendégéjszakák egy igen jelentős része azonban a téli szezonra összpontosul.

Szerdán Budapesten Stájerország mutatta be e nyári idegenforgalmi kínálatát. Margot Bachbauer, a Steiermark Tourismus kommunikációs igazgatója elmondta: 2011-ben a tartományban is nőtt a magyarok által nyáron eltöltött vendégéjszakák száma. Míg az érkezések 15,3, addig a vendégéjszakák 13,7%-kal nőttek. „Célunk, hogy még többen jöjjenek” - tette hozzá Margot Bachbauer. 2011 nyarán 32 672-en 110 677 vendégéjszakát „hagytunk” Stájerben.

Stájerország idén több, Szlovéniával közös turisztikai kínálaton dolgozik. Ezek egyike az aktív turizmus híveinek a Mura-völgyi kerékpárút, mely Horvátország felé meghosszabbítva már közel 460 kilométeresre nőtt. Szintén a szlovénekkel működik együtt a tartomány borturisztikai projekteken. Egy korábbi közös borvidéken borutak kiépítésével csábítanák a gasztro utazókat. A borvidéki egyesítésnek keretet ad a „Vino Cool - borutak felfedezése” nevű uniós kezdeményezés. 

A magyar kapcsolatokat különösen

a kelet-stájerországi régióban építenék hazánk érintésével egy új, szintén uniós projekt segítségével. Az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósult „Natur-Kulinarium” Kelet-Stájerország, Nyugat-Dunántúl és Bécs érintésével fűzné össze a kerti örömöket és a kulináris élvezeteket. Az 1,3 milliós költségvetésű projektből 290 580 euró jutott Vas megyének (192 500 EUR), illetve a Nyugat-Dunántúli Fejlesztési Ügynökségnek (98 080 EUR). A projekt során létrejött egy interaktív weboldal, amelyen megtudhatunk mindent a programhoz csatlakozott kisgazdaságokról, termékeikől, szállásról. Az egészhez kapcsolódik még egy úgynevezett Genuss- vagy ínyenckártya, ezt kiváltva és a kártyához társult partner szálláshelyeken foglalva mintegy 120 nevezetességet, létesítményt látogathat a vendég ingyenesen a kelet-stájer régióban és a Thermenlandban.

Három szállodával bővül idén

Stájerország szállodakínálata. Júniusban nyit a Wine & Spa Resort Loisium Südsteiermark a délstájer borút mentén, Ehrenhausenben. A Loisium-csoport négycsillagos házában 85 szoba és 20 suite várja a vendégeket majd. Bor, SPA és kortárs építészet jellemzi a szállodát.

Ősszel tervezik átadni a hotel roomz-graz dizájnhotelt. A 133 szobás, 276 ágyas hotel a vásári negyedben nyílik.

Szintén ősszel nyit a négycsillagos Hotel Spiridom a Gesause Nemzeti Parkban található Admontban. A 68 szobás szállodában wellness és rendezvénytermek egyaránt rendelkezésere állnak majd.

Nincs térerő

Mára már elfelejtettük, milyen a pihenés maroktelefon, laptop és térerő nélkül. Dobjuk a kütyüket sutba, és menjünk el egy „offline” üdülésre. 13 stájer szálláshelyen kapcsolódhat ki az ember szó szerint is. Ezeken a helyeken se TV, se rádió, se telefon, se térerő. Nem csak a vezérigazgatónak ajánlott.

A szerelmes utazókat

pedig valósi flört kézikönyv is segíti, ha Magas-Stájerországba látogatnak. A tartomány ezen részében szerelmes párok számára kínálják a legkülönfélébb nyári programokat, erdőn mezőn, patakparton, hegytetőn és szállodában. Nem mellesleg Sissi és Ferenc József is itt töltötte mézes heteit.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai