hirdetés
hirdetés

Megalakult a Duna Partnerségi Hálózat

Az Európai Unió Duna-stratégiájának segítése céljából megalakult hálózatnak a Duna magyarországi szakaszán közel 75 település a tagja.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A most megalakult hálózat tagja: a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács, kistérségek, Budapest Főváros és  a budapesti Duna menti kerületek. A "koordináló és érdekkifejező" fórumként működő Duna Partnerségi Hálózat adminisztratív hátterét nagyrészt a Duna Programiroda biztosítja, így a működtetése jelenleg minimális költséget jelent - tájékoztatott Gauder Péter, a Studio Metropolitana Városfejlesztő Műhely vezetője.

A hálózat eleinte az információk cseréjét segíti, illetve optimalizálni próbálja a sok egymással párhuzamos, esetenként széttartó törekvést.

A Duna Partnerségi Hálózat keretében valósulhat meg a kísérleti jellegű Duna Főutca program a folyó Esztergomtól Dunaújvárosig terjedő 70 kilométeres szakaszán, illetve annak mentén. Az egyes projekteket "az egyeztetett összképből" szeretnénk meghatározni - magyarázta Gauder Péter.  
    

Az Európa Tanács még 2009 júniusában kérte fel az Európai bizottságot, hogy 2010 végéig tegyen javaslatot a Dunára vonatkozó európai uniós stratégiára, ami többek között egy új Duna Régió létrehozását tartalmazza. Ez egy új gazdasági tér lesz, amely növeli az Unió és benne a tagországok versenyképességét. A Duna-stratégia 2011-re, a magyar uniós elnökség idejére valósulhat meg. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai