hirdetés
hirdetés

Megalakult a Vallási Turizmus Szövetség

Megalakult a zarándokok érdekvédelmi szervezete, a VATUSZ, amely a zarándoklatok és zarándokok érdekvédelmi szervezete - jelentette be Madari Gyula, a Makrovilág Utazási és Zarándok Utazási Iroda igazgatója január 27-én hétfőn, a szervezet központjában az alakuló közgyűlés után megtartott sajtótájékoztatón.

hirdetés

Madari Gyula, a VATUSZ megválasztott elnöke tájékoztatta az újságírókat arról, hogy a vallási turizmusban dolgozó utazási irodák, nemzeti kegyhelyek és egyetemi szinten tevékenykedő oktatási szervezetek, a zarándoklatokat vezető lelkipásztorok és a zarándoklatokat támogató magánszemélyek alapították meg a szervezetet.

Tizenkét utazási iroda foglalkozik hazánkban vallási turizmussal, a most alakuló szervezet a határon túli szervezetek számára is nyitva áll - mondta az elnök.

A szervezet felépítése szerint a VATOSZ a zarándokturizmus szervezett formájában értékarányos szolgáltatásokat (szállás, étkezés, személyszállítás stb.) nyújt, utazás közben hitéleti tevékenységet folytat. Tagjai segítő testvérként tekintenek egymásra, céljai szerint elősegíti a szakemberképzést, és a vallási turizmussal kapcsolatos kutatómunkát.

Tervezik, hogy megjelennek az Utazás 2014 évi kiállításon, pályázatokban vesznek részt, zarándok idegenvezető képzést indítanak, és minden nagyobb városban szeretnének kapcsolatokat kialakítani.

Hamarosan saját honlapjukon is bővebb tájékoztatást adnak munkájukról - mondta az elnök, aki a tájékoztatón bemutatta a szervezet bizottságainak vezetőit is.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai