hirdetés
hirdetés

Megint megjelent a magyar légtérben a kanadaiak szezonális járata

Az Air Canada Rouge április 6-tól elindítja a nyári időszakban már napi rendszerességgel közlekedő  járatait Budapest-Torontó között.

hirdetés

Az idei járatnyitás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgató-helyettese impozáns számokkal igazolta cége sikereit: a tavalyi év rekordként vonul be a reptér történetébe 13,1 millió regisztrált utassal, idén azonban még nagyobbat álmodtak: ugyanis 13,7 millió utasforgalmat várnak. A magyar fővárosból 132 desztináció érhető el – három évvel ezelőtt még 37-tel kevesebb volt elérhető.

Az Air Canada Rouge regionális menedzsere, Nedime Konuksever prágai kollégájával, Stanislav Fajkus-szal közösen tartott tájékoztatóján többek közt elhangzott, cégük 30 ezer alkalmazottat foglalkoztat, flottájukba 384 gép tartozik, 222 desztinációra indítanak járatot, és tavaly 45 millió utas repült velük.

Kiemelték, hogy az idén már áprilistól induló, október közepéig közlekedő járatukon bővítették a kapacitást, több üléssel repül egy-egy járatuk, bár a repülőgép típusa ugyanaz marad: szélestörzsű, kétfolyosós, kétosztályos Boeing 767-300ER típusú géppel teljesítik idén is (akárcsak tavaly) a transzatlanti útvonalat.

Premium Rouge szolgáltatást vezetnek be mostantól a fedélzeten, amely tulajdonképpen lefedi azokat a szolgáltatásokat, amelyeket Business osztály néven ismernek az utazók. Ami nincs: az Air Canada Rouge fedélzetén – sajnos – nincs az utasok egyik nagy kedvence, a mindenki által használható monitorok, azonban aki szemfüles, és utazás előtt letölti a légitársaság app-jét, az a repülés ideje alatt is hozzájuthat a filmekhez, sorozatokhoz, gyerekprogramokhoz.

A cég menedzserei által tartott tájékoztatón az is kiderült, ami igazán jó hír a magyarok számára: még itthon, a hazai reptéren elvégzik utasaik okmány- és biztonsági ellenőrzését, ami óriási időmegtakarítást jelent a kanadai érkezéskor. Ráadásul, emelték ki, Toronto repülőterén az Egyesült Államokba tartó átszálló utasok átesnek az ún. pre-clearance eljáráson, ami után már kényelmesen és gyorsan, sorban állás nélkül a reptéri zöld folyosón át léphetnek be az USA területére érkezők.

Még egy fontos információt hallhattunk a járatnyitás alkalmával tartott rendezvényen: idén az Air Canada Rouge új járatnyitásokkal bővíti szolgáltatásait. Lesz közvetlen járata a Bukarest-Montreál, a Bukarest-Torontó, a Lisszabon-Montreál, a Porto-Torontó és a Zágráb-Torontó útvonalon.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai