hirdetés
hirdetés

Megmenekül az Alitalia?

A menedzsment 300 millió eurós tőkeemelésről döntött, a kormány 75 milliót eurót tesz be, két bank 100 milliós áthidaló kölcsönt ad. Az állami segítséget utólag Brüsszelnek is jóvá kell hagynia, írja a hirado.hu

hirdetés

A csődtől csupán néhány napra álló Alitalia olasz légitársaság igazgatótanácsa részben tőkeemeléssel mentené meg a céget. A légitársaság vezetősége 300 millió euró tőkeemelésről döntött, amihez a kormány egy újabb állami részvényes, az olasz postaszolgáltató, a Poste Italiane révén 75 millió euróval járul hozzá.

Ezen felül két olasz bank, az Intesa Sanpaolo és a UniCredit 100 millió euró értékben hitelgaranciát vállal, továbbá 100 millió euró áthidaló kölcsönt is adnak a légitársaságnak a legfontosabb kifizetések rendezésére. Az Alitalia 25 százalékos tulajdonosa, az Air France-KLM azt közölte, hogy az olasz légitársaság részvényeseinek hétfői ülése után dönt csak arról, hogy miként vesz részt az Alitalia megmentésében.

Az Alitalia vesztesége 294 millió euró volt az első fél évben. Az állami segítséget utólag majd jóvá kell hagynia az Európai Bizottságnak is. Brüsszel néhány éve vétót emelt egy hasonló ügyletnél, akkor a légitársaság 300 millió euró kormányzati segélyt kénytelen volt visszafizetni az államkasszába.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai