hirdetés
hirdetés

Megmenekült a felsőlajosi Magán Zoo

Az utolsó pillanatban érkezett a segítség: civileknek köszönhetően megmenekülhet a felsőlajosi magánállatkert, a Magán Zoo, amely a járvány-időszak miatt már majdnem végleges bezárásra kényszerült.

hirdetés

 A 21 hektárnyi területű park állami támogatás nélkül épült. Tóth Tibor csaknem harminc éve alapította az állatkertet, ahol számos ritkaság is született, például egy alig két és fél éves hótigris, aki szó szerint a tulajdonos tenyeréből eszi a tejszínhabot. Gondoznak még afrikai oroszlánokat, fehér oroszlánokat és szibériai tigriseket is, áll az euronews.com tudósításában.

Az állatkert önfenntartó, a járvány kitöréséig a belépőjegyekből fedezték a kiadásokat – és bár nyáron ideiglenesen kinyithattak, november 11-e óta ismét nem fogadhatnak látogatókat. „A húsvét, a május elseje, a március 15-e, a pünkösd, ez mind kiesett. Ezek a három-négy napos ünnepek, az állatkert bevételének legalább az ötven százalékát adják ezek a napok” - mondta Tóth Tibor tulajdonos.

Hozzátette, az utóbbi hetekben minden egyes nap úgy kelt föl, hogy nem tudta mi legyen – el kezdte összeállítani a felszámoláshoz szükséges teendőket: levelet írt több külföldi állatkertnek is - akikkel jó kapcsolatot ápolnak-, hogy   "Tegnap már arról beszéltünk, hogy most már nincs vissza, most már csak előre van. Legalább két hónapi költségeinket fedezi az, amit kaptunk az emberektől, és hogyha csak májusban tudunk kinyitni, akkor is életben maradunk", mondta Tóth Tibor.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai