hirdetés
hirdetés

Megnyílt a 36. Utazás kiállítás

Megnyílt az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtökön a Budapesti Vásárközpontban.

hirdetés

Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a tavalyi évet áttörésnek értékelte a magyar turizmus számára, mert annak szintje elérte a válság előttit, az új országokból érkezők száma pedig emelkedett. Hozzátette, hogy a belföldi turizmusban a 41 ezer elfogadóhellyel rendelkező Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) motort jelent.

Az államtitkár kitért arra, hogy az Új Széchenyi Tervben jelentős turisztikai fejlesztések valósulnak meg, a következő európai uniós fejlesztési ciklusban pedig a források 60 százalékát a kormány gazdaságfejlesztésre, ezen belül turizmusra kívánja fordítani.

Az Utazás kiállítás idei díszvendége Szlovákia

František Palko, Szlovákia Közlekedési, Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztériumának államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a hozzájuk látogató magyar turisták száma jelentős, a 4. legtöbb turista Magyarországról érkezik az országba. Az államtitkár felhívta a figyelmet Szlovákia 2013. évi turisztikai rendezvényeire, bízva abban, hogy egyre többen keresik fel ezeket.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, hogy a belföldi díszvendégként való részvételük az Utazás kiállításon az elmúlt két évben végzett turisztikai fejlesztéseik elismerését jelenti.

Simon Zoltán, a kulturális díszvendég Kalocsa alpolgármestere beszédében a világhírű kalocsai népművészetre hívta fel a figyelmet, és arra, hogy a hozzájuk ellátogatókat programcsomaggal várják.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: az idén 36. alkalommal megrendezett Utazás kiállításon számos úti célt mutatnak be, köztük a magyarországi lehetőségeket is.

A megnyitón a Hungexpo Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. közötti stratégiai együttműködési megállapodást Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese írta alá.

A vasárnapig nyitva tartó idegenforgalmi szemléhez három szakkiállítás is kapcsolódik: a VitalExpo egészség és életmód kiállítás, a Karavánszalon kemping és lakóautó bemutató, valamint a Port.hu Bringaexpo kerékpáros seregszemle.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai