hirdetés
hirdetés

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

Ünnepélyes külsőségek közt, november 12-én szombaton nyílik meg a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, de már pénteken, a vásár hivatalos első napján kinyitott a pavilonok zöme, „hangolnak” a karácsonyi csengők, és hurka, kolbász illata érződik a téren.

hirdetés

A Vörösmarty téren nyílik meg az első karácsonyi vásár, amelyet a fővárosban több is követ majd - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a vásár Vörösmarty téren megtartott pénteki sajtótájékoztatóján.

Hagyományosan idén is a kézművesek viszik a prímet a vásár kínálatában, szigorú szakmai zsűri választása alapján kerülhet csak termékük a vásárlók elé, mert a szervezők meg akarják őrizni a minőséget. Az ajándéknak szánt kézműves termékeket a kézművesek árusítják, akik szívesen beavatják az érdeklődőket a vásárfia készítésének rejtelmeibe.

A minőség megóvásának köszönhető, hogy évek óta Európa legjobbjai közé sorolják a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. Erre Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője hívta fel az újságírók figyelmét.

A vásárra a Belföldi Budapest Card tulajdonosai a MÁV járatain kedvezményesen utazhatnak. Ingyen használhatják a tömegközlekedési eszközöket, és kilenc múzeum is ingyen várja a „kártyásokat”.

A tér közepén 1200 négyzetméteres teraszon lesznek a melegkonyhás vendéglátó pavilonok, a vásárlók szórakoztatásáról 160 zenei és gyermekprogram gondoskodik.

Újdonságként idén a BFTK könyvgyűjtést szervez a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak. Minden héten átadják az összegyűlt könyveket az adott intézmény lakóinak, akiket a vásárban egy ebédre vendégül is látnak a vásár vendéglátósainak meghívására.

Szombaton, november 12-én, a megnyitó napján egyházi és kórusénekekkel, valamint divatbemutatóval várják a vendégeket. A vásár 2017. január 1-ig tart.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai