hirdetés
hirdetés

Megnyílt a huszadik utazási kiállítás Miskolcon

Ingyenes a belépés Miskolcon a Nemzetközi Kereskedelmi Központban megrendezett "Menjünk világgá…" elnevezésű utazási kiállításon. A három napos, április 4-és 6-között megrendezendő kiállítást április 4-én nyitotta meg Miskolc alpolgármestere. 

hirdetés

Kiss Gábor többek között elmondta, hogy az elmúlt évben 13 százalékkal nőtt az idelátogatók száma, és több olyan fejlesztést terveztek, amelynek alapján bízik abban, hogy ez a szám növekedni fog.

A kiállítást a Szerviz Iroda Utazási Központ rendezte, a vásár menedzsere Bárdos István köszöntőjében elmondta, hogy az első kiállítás szervezésekor elhatározták, hogy elsősorban szakmai kiállítást rendeznek, hogy a turisztikai szakberek tudjanak egymással és az utazni vágyókkal találkozni. A második szempont az volt, hogy mindig legyen egy külföldi díszvendég, és társuljon hozzá egy belföldi, a megyéből kikerülő vendég. Idén a díszvendég Jordánia lett, ahová a turisták elérhető áron utazhatnak és nyaralhatnak, a belföldi pedig Szerencs, mivel a város Hegyalja kapujaként megkerülhetetlen, és nagy erőfeszítéseket tesz a turizmus érdekében.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke, aki másodszor vesz részt a kiállításon köszöntőjében az utazási irodák jelentőségéről szólva megemlítette, hogy sokkal jobb a mintegy 1200 szervezett, regisztrált iroda segítségét igénybe venni, mint egyedül böngészni az interneten, vagy fekete utazásszervezők segítségét igénybe venni.

A megnyitón Jordániát Osama Naffa konzul és Ahmed Bahgat, az Anubis Travel ügyvezetője képviselte.

Kassa, Európa Kulturális Fővárosa is bemutatkozott, a város értékeiről Hoffman Éva idegenvezető beszélt.

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere városa érdekességeire hívta fel a figyelmet, többek között a Cukormúzeumra, majd mindenkit meghívott az augusztus 23-25 között megrendezendő Szerencsi Csokoládéfesztiválra.

A megnyitón a Norda Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgató helyettese Ártim László, valamint Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing igazgatóságának vezetője tartott sajtótájékoztatót, ahol a már megvalósult és a leendő projektekről tartottak beszámolót.

Szombaton családi napra várják a gyerekeket és szülőket.
Az 50 standon közel 100 kiállító várja a vendégeket, Miskolcot pedig többek között egy régi Ikarus buszon mutatják be.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai