hirdetés

Megnyílt a szállodások fotókiállítása hetedhét helyszínen

Mi a budapesti megnyitón jártunk, amit a Gellért Fürdőben, június 29-én tartottak. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

hirdetés

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29-én kedd délután, embert próbáló melegben, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat:

Budapest: Gellért Fürdő;

Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior;

Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium,

Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás;

Pécs: Palatinus Grand Hotel;

Sopron: Hotel Sopron.

 

Velle-Varga Orsolya
Velle-Varga Orsolya

Velle-Varga Orsolya, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese, egyben a tárlat kurátora szerint az elvárásaikat meghazudtolóan erős volt a fotópályázatra beküldött képek mezőnye. „Biztos vagyok abban, hogy a végig sétálva a kiállított fényképek között legalább egy olyan kép fog akadni mindenki számára, ami előhívja azt bizonyos cinkos, keserédes mosolyt, ami mögött valami megfoghatatlan, de nagyon ismerős érzés lakozik”- mondta Velle-Varga Orsolya. A kiállítás képeiről a kurátor elmondta, hogy „egyedi és megismételhetetlen jeleneteket mutatnak meg az elmúlt időszakból” vagy pedig „témájukban olyan mögöttes tartalommal bírnak, melyek túlmutatnak a dokumentarista fényképezés határain”.

Borosné Szűts Ildikó
Borosné Szűts Ildikó
 

Borosné Szűts Ildikó, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója beszédében megemlékezett a covid okozta súlyos teherről, amely a turizmus-vendéglátás szektort korábban még nem látott helyzetbe hozta, és aminek következtében a Gellért Fürdő is 8 hónapon keresztül zárva tartott.

A BGYH vezérigazgatója kitért arra is, hogy mind pénzügyi-, mind emberi oldalról megterhelő volt ez az időszak. Ráadásul ezek után mindenki számára nehéz elhinni, hogy nem lesz máskor ilyen, a turizmust, a vendéglátást, a szállodákat és a fürdőket sújtó helyzet. Beszédét mégis bizakodóan zárta, azt kívánta, hogy „a fürdő továbbra is nyitva legyen, mert akkor egészség marad, és járvány nem lesz.”

 

A beszédeket egy meglepetésprogram követte a Gellért Fürdőben (amely a beszédekhez hasonlóan élőben követhető volt a Tourism is our passion facebook oldalán): szinkronúszó bemutatóban gyönyörködhettek a kiállítás megnyitó résztvevői.

A kiállítás a fenti helyszíneken 06.29 - 08.10. között tekinthető meg, ezután a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban látható.

A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

A fotópályázat díjazott képei ide kattintva érhetőek el.

(forrás: BGYH / Turizmus Online, Fotók: Csárdás Ferenc)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk