hirdetés

Megnyitott Budapest legújabb négycsillagos szállodája

A 179 szobás, négycsillagos Barceló Budapest a VI. kerületi Király utca 16. szám alatt nyitotta meg kapuit. A főváros legújabb hotelje kétágyas szobák mellett öt egybenyitható lakosztállyal, 80 fős konferenciateremmel, tárgyalótermekkel, egész nap nyitva tartó fitneszstúdióval és Sky Barral várja vendégeit.

hirdetés

A korábban több más funkciót is betöltő épületet mintegy két év alatt alakították át, a spanyol társaság 25 évre szóló bérleti szerződést írt alá a fejlesztő Sunbelt Csoporttal. A beruházás értéke megközelíti a 15 milliárd forintot.

 

Az épület korábban bankszékházként, majd irodaházként működött, a hotellé alakítása 2017 áprilisában kezdődött. Ennek keretében a betonszerkezetig visszabontották, teljes hetedik, részleges nyolcadik szintet, illetve egy új épületszárnyat építettek hozzá. A fenntarthatóság jegyében a létesítmény homlokzatára extra vastagságú hőszigetelés került, a külső alumínium nyílászárók háromrétegű üvegezéssel készültek. A világításról LED fényforrások, a takarékos üzemeltetésről energiahatékony gépészeti berendezések gondoskodnak.

Az épületet egyebek mellett korszerű hűtési-fűtési, automata tűzjelző rendszer, valamint hatékony, az ötcsillagos szállodákra vonatkozó műszaki szabványt is meghaladó zaj- és rezgésvédelmi megoldások jellemzik. A projekt generálkivitelezője az Europroperty Zrt. volt, a beruházás teljes egészében a magyar befektetők tulajdonában álló Sunbelt Csoport saját forrásaiból, illetve kereskedelmi banki finanszírozás bevonásával valósult meg.

A belsőépítészeti megoldásokat a Barceló Group nemzetközileg alkalmazott specifikációját és a hazai szabályzatokat követve az Europroperty tervezői álmodták meg, szem előtt tartva az utca sajátos hangulatát és a nagyközönség, valamint a piac elvárásait is. A 23 és 33 négyzetméter közötti szobák mindegyike kétágyas, egyharmadukhoz erkély is tartozik. A hotel konyhája változatos kulináris palettát kínál, az étterem reggel a szállóvendégeket, napközben pedig a betérni vágyókat is kiszolgálja. A hotel 20 fős személyzettel kezdte meg a működését, a teljes létszám később eléri a 35 főt, emellett külsős munkatársakat is foglalkoztatnak majd.

A fejlesztő Sunbelt 2017 októberében kötött bérleti szerződést a világ 22 országában több mint 250 szállodát üzemeltető Barceló Grouppal, amely számára a Banco Santander nyújt bankgaranciát. A spanyol vállalat teljes kapacitása meghaladja az 55 ezer szobát, amelyeket saját foglalási rendszerén, valamint csaknem 700 utazási irodát magában foglaló partnerhálózatán keresztül kínál. 

„A Barceló Budapest immár a második sikeres szállodai projektünk Budapest belvárosában. A VII. kerületi Asbóth utcában 2017 februárjában nyitott meg a szintén négycsillagos Exe Danube, amely a kezdetektől csaknem telt házzal működik. Üzemeltetője az Eurostars Hotel Company tagja, a spanyol Group Hotusa, magát az ingatlant pedig egy német nyugdíjalapnak értékesítettük. A következő években további három hotelberuházást kívánunk megvalósítani. Ehhez kiváló közeget biztosít a hazai turisztikai ágazat dinamikus fejlődése, az ezt lehetővé tevő kedvező adózási környezet, valamint hogy Budapestre élhető és biztonságos desztinációként tekintenek a vendégek” – mondta Török Zsombor, a Sunbelt társtulajdonosa.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai