Megnyitotta regionális irodáját a Flixbus Budapesten

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató Közép-Kelet-Európára fókuszál: Magyarország lett a terület új központja. 

FlixBus európai mobilitási szolgáltató új központot alakított ki Magyarországon. Mióta a vállalat az elmúlt nyáron belépett a hazai piacra, közel 100 közvetlen célállomás vált elérhetővé Budapestről és jelenleg 7 további magyar város is összeköttetésben van Európa legnagyobb intercity buszhálózatával.

Szeptembertől a budapesti regionális iroda koordinálja a vállalat magyar, román és bolgár piacát.

A FlixBus zöld hálózata folyamatosan növekszik Közép-Kelet-Európában

A FlixBus 2016 nyarán lépett be a magyar piacra. Azóta 13 ország közel 100 közvetlen célállomása vált elérhetővé Budapestről a cég hálózatában.

A nyári hónapok alatt majdnem 40 busz indult a fővárosból naponta, míg a Magyarországról, illetve a Magyarországra utazók száma a nyári hónapokban megduplázódott az előző évhez viszonyítva.

Budapest mellett jelenleg Győr, Miskolc, Szeged, Siófok, Hévíz, Keszthely és Nagykanizsa is közvetlen összeköttetésben áll európai célállomásokkal.

A növekedés Romániában is megkezdődött ezen a nyáron, a FlixBus több új stratégiai partnermegállapodást is kötött. Júliusban számos erdélyi város lett elérhető Budapestről, augusztus végén pedig 40 új román város vált az európai zöld hálózat részévé. 

„A FlixBus 2013-as indulása óta közel 60 millió utas választotta szolgáltatásunkat Európa-szerte. Látva az elmúlt év jelentős növekedését Közép-Kelet-Európában úgy döntöttünk, új regionális irodát nyitunk, hogy jobb rálátásunk legyen a helyi igényekre és hatékonyabban szolgálhassuk ki azokat.

Jelentős helyi buszpartnerekkel működünk együtt Magyarországon és Romániában is, de szeretnénk tovább erősíteni a jelenlétünket a régió piacán. A budapesti iroda a helyi üzletfejlesztés és marketing tevékenység révén jelentős szerepet játszik majd a teljes európai hálózat bővítésében.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

Technológia és startup szellemiség találkozik helyi tapasztalattal

A FlixBus nemzetközileg is egyedülálló üzleti modellje a helyi közlekedési vállalkozásokkal való együttműködésen alapul. A piacra lépése óta eltelt 4 évben a cég európai szinten 250 buszpartnerrel kötött megállapodást.

A FlixBus a hálózatfejlesztés, ügyfélszolgálat, minőségellenőrzés, marketing, sales, jegyárusítás, árazás, üzletfejlesztés és technológiai fejlesztés feladatköreit látja el, míg a helyi partnerek a buszok üzemeltetéséért felelnek. Ezzel a stratégiával a FlixBus sikerrel nőtte ki magát induló startupból Európa legnagyobb buszhálózatává, a fejlődéssel párhuzamosan pedig a régiós gazdaságot is támogatja.

Eddig több mint 6000 munkahelyet teremtett az iparágban, míg az okos és megfizethető utazási lehetőség a turizmusra is jótékony hatással van. 2017-ben a FlixBus 40 millió utasra számít Európában.
2016 óta a FlixBus a VOLÁNBUSZ Zrt-vel partnerségben üzemeltet járatokat Magyarországon.

Az együttműködés jó példája a FlixBus üzleti modelljének, hiszen a legmodernebb technológia és a startup szellemiség találkozik a helyi személyszállítási iparág 90 éves tradíciójával és minőségével, ami a szolgáltatás új generációját teremti meg a mobilitási szektorban.

Kameniczky Ákos, forgalmi igazgató, VOLÁNBUSZ Zrt.: „Az új együttműködés igazán fontos számunkra, büszkék vagyunk rá. Együttes erővel igazán versenyképes szolgáltatást biztosítunk, amely a VOLÁNBUSZ Zrt. és a FlixBus közös érdekeinek biztosítása mellett valós autóbuszos alternatívát képes nyújtani az egyéni közlekedéssel szemben. Közös célunk, hogy Utasainkat több és jobb utazási élménnyel gazdagítsuk.”

Zöld és okos mobilitás: a FlixBus digitalizálja a tradicionális buszos közlekedést

A FlixBus ugyanolyan minőségű szolgáltatást biztosít flottájának minden járművén. Az ingyenes WiFi, kényelmes ülések, nagyobb lábtér, klíma, konnektor és mosdó alapfelszereltségnek számít a buszokon.

A fedélzeti GPS rendszernek köszönhetően az utasok push értesítésekben és SMS-ben kapnak információkat, akár utazás közben is. Március óta a FlixBus menetrendje integrálva van a Google Maps-be is, így tömegközlekedési alternatívaként jelenik meg a térképen.

A fejlesztés következő lépésének köszönhetően hamarosan valós idejű információ is elérhető lesz a FlixBus járműveinek pozíciójáról.

Jegyek a www.FlixBus.hu oldalon, a magyar nyelvű FlixBus alkalmazásban és offline értékesítési pontokon érhetők el. Az átfoglalás rugalmas, a jegyek törlése az indulás előtti 15-ik percig lehetséges.

Az utasok ingyenesen szállíthatják csomagjukat, a jegyeket pedig nem szükséges kinyomtatni, mivel a check-in okostelefonon felmutatott QR kóddal is lehetséges.


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.