hirdetés
hirdetés

Mégsem lesz laptoptilalom az Unió és az USA közötti légi forgalomban

Az USA és az Európai Unió illetékesei Brüsszeli találkozójukon megegyeztek arról, hogy nem tiltják meg, hogy az Európából érkező járatok fedélzetére az utasok laptopot és tabletet felvigyenek.

hirdetés

A négyórás megbeszélésen ugyanakkor nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy más szigorításokat életbe léptessenek - értesült a BBC.

A tárgyalások azután kezdődtek, hogy az amerikai illetékesek bejelentették, a korábban nyolc muzulmán ország vonatkozásában életbe léptetett rendelkezést bevezetnék az Európából érkező járatokra is.

Az intézkedést azért vezették be, mert attól tartanak, hogy az elektronikai eszközbe bombát rejthetnek. A megbeszélést az EU hivatalnokai kezdeményezték.

A tárgyalásokon az amerikaiak kijelentették, hogy ezentúl jobb lesz a kommunikáció a két fél között biztonsági kérdésekben, mint korábban. Az USA márciusban vezette be a szigorítást, melynek értelmében az okostelefonnál nagyobb méretű eszközt nem lehet felvinni az utaskabinba a Törökországból, Marokkóból, Jordániából, Egyiptomból, az Egyesült Arab Emirátusokból, Katarból, Szaúd-Arábiából és Kuvaitból érkező járatokra. A brit kormány hasonló tiltást vezetett be hat ország vonatkozásában.

forrás: 123rf.com/bowie15'
forrás: 123rf.com/bowie15'

(forrás: BBC)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai