hirdetés
hirdetés

A magyar légi közlekedés kifejezetten egészséges állapotban van

„Remek hírrel érkeztünk” - újságolta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója csütörtökön, Budapesten, majd bejelentette: újabb géppel bővül a budapesti bázis.

hirdetés

A jelenlegi 7-ről nyolcra növeli Ferihegyen állomásoztatott gépei számát a Wizz Air. „Míg mások csökkentenek, mi további növekedési lehetőségeket látunk” - vázolta a légitársaság biztatónak tűnő helyzetét Váradi. Optimizmusát a turizmus idei biztató adataival támasztotta alá. „Nem igaz, hogy nem jönnek a turisták” - mondta Váradi József. „Magyarország legjobb időszakát éli a turizmus terén” - tette hozzá utalva az érkezések 2012-2013 májusa közötti 18%-os, illetve a vendégéjszakák 16%-os növekedésére. A Malév csődjét követő kétségeket cáfolandó közölte: a Ferihegy a korábbi utasforgalmat bonyolítja, „a magyar légi közlekedés kifejezetten egészséges állapotban van.”

Az új gép 2014. március 14-én érkezik, és a 15-i hosszú hétvégén már forgalomba is áll. A 8. A320-as azonban nem a desztinációk számát bővíti a Wizz Air, hanem a járatsűrűséget növeli 9 meglévő úti célján. Naponta négyszer közlekedik majd London Luton. Eindhoven-be az eddigi napi egy helyett kétszer repülhetünk, Barcelona, Isztambul, Róma napi járattá válik. Madrid heti hatszor válik elérhetővé, míg Catania, Bari és Málta heti kettő helyett háromszor repülhető Budapestről.  Megszűnik a téli menetrendtől a Debrecen-Dortmund járat, helyette napi járattá válik a Debrecen-London - tudtuk meg.

A Wizz Air jövőre összesen 11 gépet vesz át, háromtól pedig megválik, így flottája összességében 8 A 320-assal bővül. Új gépet kap még egyebek mellett Skopje, Donyeck, Szófia, Varsó.

Idén viszont biztosan nem indul járat Egyiptomban a belpolitikai helyzet miatt. A járatnyitás engedélyezése rendben van, de leghamarabb jövő évben szállhat fel a Wizz Air Hurghadába tervezett járata. Némiképp hasonló a helyzet a korábban még a kormányzati portálon egy félmondat erejéig felvetett tunéziai járattal. Ez esetben a kijelölés is várat még magára.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Magyar légiközlekedés nincs! A Wizzair inkább nemzetközi, főleg a tulajdonosi háttere miatt! Másrészt a Váradi úr helyében én nem lennék büszke arra, hogy a most
megépített gyönyörű SkyCourt, helyett gyalog kiterelik az utasokat egy könnyűszerkezetes nyáron szaunaként is üzemelő, télen viszont befűthetetlen helyiségbe,
pusztán spórolásból!
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai