Megújul a fonyódi Sirály Szálló

Pályázati forrásból építenék újjá az ikonikus építményt, szálloda lesz belőle.

Megújul a fonyódi Sirály Szálló - jelentette be Hidvégi József, a település polgármestere Facebook oldalán. A polgármestert a szálló tulajdonosa a helyszínen tájékoztatta a hírről. A bejegyzés szerint nyertes pályázati forrás áll rendelkezésére, hogy újjáépítése után újra szállodaként üzemeljen a több mint száz éves épület. Az információt a napokban a térség országgyűlési képviselője is megerősítette: „A tulajdonosa hamarosan teljesen újjá fogja építeni a Sirály szállót! Jelenleg szerződéskötés van és a kiviteli tervek készülnek. Pár hete nyert a tulajdonos pályázati forrást a felújításra, szép szálloda lesz belőle! Örüljünk annak, hogy hamarosan megújul!" - mondta Móring József Attila a Facebook bejegyzés tanulsága szerint.

A Sirály Szállót 1905-ben Zichy Béla gróf építtette. A szálló fő funkciója a felső középosztály kiszolgálása és a számára igényes szállás és szórakozási lehetőség biztosítása volt. A szállodarész mellett kialakításra került az éttermi, az italozó és a báli rész is, ahol jobbára tehetősebbek ütötték el az időt. A elkövetkezendő évtizedekben a helyi társasági élet központja lett, itt tartották például a híres fonyódi Anna-bált is. A szállónak rendszeres vendégei voltak a köztisztviselők és politikusok is - írja egy 2015-ös írásban a Szellemvárosok Blog.

A szállót 1963-ban átformálták, az akkori kornak megfelelő külsőt kapott, a báltermi részt pedig diszkóvá alakították. Az épület valamikor a kilencvenes évek közepén zárt be és azóta kihasználatlanul áll Fonyódon.

Forrás: Kapos


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.