hirdetés
hirdetés

Megújult a Császár–Komjádi Uszoda

Az eltelt 40 évben most először újították fel teljes körűen az uszodát. 

hirdetés

A hazai uszodák felújítása és modernizálása régóta fennálló igény volt mind a nagyközönség mind pedig az élsportolók és sportszövetségek részéről - szögezte le Varga Mihály, tárcavezető. Kiemelte: a vizes világbajnokság kapcsán az egész főváros számára fontos beruházások valósulhattak meg.

A miniszter elmondta: 2010 óta számos fejlesztés készült el, illetve indult el kormánytámogatással Budán is, megemlítve többek között a Széll Kálmán tér teljes felújítását, a fonódóvillamos-beruházást, az újjáépített Klebelsberg-kastélyt, a Millenáris park kibővítését, a Gül Baba türbe és környékének rekonstrukciójárt, valamint a hidegkúti uszodafejlesztést.

Az 1806-ban megnyitott Császár fürdő mellé 1976-ban építették fel a Komjádi sportuszodát, amely az utóbbi években leromlott, méltatlan körülmények között fogadta a nagyközönséget, a válogatott úszókat, vízilabdázókat és az utánpótlás sportolókat.

A körülmények valóban méltatlanok voltak — teszi hozzá Komjádiba rendszeresen járó munkatársunk. A korábban ételmaradékokkal teli szekrények, a szennyeződéstől eltömődött, amúgy az úszóbugyogók öblítésére szánt öltözői kagylók, és fekáliától bűzlő, olykor azzal összekent, szappannal nem felszerelt WC-k láttán egy hétpróbás KÖJÁL-inspektor is kitért volna a hitéből.

Az eltelt 40 évben most először újították fel teljes körűen az uszodát – emelte ki Varga Mihály hozzátéve, hogy a mintegy hárommilliárd forintos beruházás részeként a kültéri medence gépészete, az előtér és mindegyik öltöző és kiszolgáló helyiség is megújult.

A létesítmény a vizes világbajnokság idején edzések helyszíne lesz, a nagyközönség előtt szeptemberben nyitja meg kapuit.

Forrás: MTI / Fotó: Máthé Zoltán
Forrás: MTI / Fotó: Máthé Zoltán

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai