Coelho álma

“A tradíció új ízei” a Haraszthy Pincészet egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkező vadonatúj éttermének mottója. Az egykori Cinnamon étterem kívül-belül teljesen megújult, mostantól egész éves nyitva tartással Matador néven várja a vendégeket a 143 hektáros birtokkal rendelkező borászat.

A tulajdonos, az argentin származású, de Magyarországon és Kaliforniában is otthon levő Carlos Coelho örömmel definiálta újra az étterem koncepcióját is: “12 éve visszük ezt az éttermet már! Az elsődleges célunk nem az, hogy még szofisztikáltabb legyen a konyha, hanem az, hogy a vendégeink számára tökéletes, akár egész napos élményt kínáljunk a Haraszthy Pincészetben!”



Az étterem nem is fine dining étteremként határozza meg magát, hanem steakhouse-ként, erre utal a Matador név is, és bisztróként, ami nagyon erősen támaszkodik a pincészet több kultúrában is megvetetett erőteljes gyökereire. “A világ három kardinális jelentőségű borvidékéről, Etyekről, Argentinából - Mendózából és Kaliforniából származó borainkkal párosítjuk kitűnő, de egyszerű ételeinket. Saját magunk készítjük még a felvágottainkat és kolbászárukat is, és az egész világról származó húsok színesítik a kínálatot. A friss kenyér és a piacról frissen válogatott legjobb zöldségek is magától értetődőek, ráadásul utóbbiakból jónéhány saját termésűvel is büszkélkedhetünk."

Diego Bautista, a mexikói-amerikai séf feladata, hogy ezekből a kiváló alapanyagokból maradandó élményt jelentő ételeket készítsen a vendégek számára, jöjjön a világ bármely tájáról.

“A tökéletességre törekszünk a kiszolgálásban és a barátságban egyaránt: kiváló környezetet kínálunk a legkritikusabb ínyencek számára is, annak érdekében, hogy megfeleljünk a mottónknak: a tradíció új ízeit kínáljuk. Alapvetően párosításokban gondolkodunk, étlapunk kialakításánál fontos szempont volt, hogy ételeinkhez párosíthatóak legyenek az etyeki, az argentin vagy a kaliforniai testvérpincészetünk borai is.”
A pincészet széles borválasztéka remekül kiegészíti a nemzetközi konyha remekeit felsorakoztató étlapot.

A 2019-es Vinagora Nemzetközi Borversenyen 2017-es Pinot Noir aranyérmet szerzett és a legjobb magyar fajtabor kategóriát is elnyerte, 2018-as Pinot Noir Rosé pedig ezüstéremmel lett gazdagabb.
A szortimentben az argentin és kaliforniai testvérpincészetük tételei is megtalálhatóak.

A Haraszthy Pincészet a 143 hektárnyi váli és etyeki területeivel mára az Etyek-Budai borrégió legnagyobb földbirtokosává vált. A pincészet éves termelése 250.000 palack.


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?