Megújult az angol vendégek kedvence, a Pink Cadillac California

Új név, új ételek! - ez lehetne a szlogenje a Pink Cadillac Californiának, amely egyaránt várja a turistáka , és a belföldi vendégeket. A nevéből csak a Pizzéria tűnt el, de az étterem kínálatából nem, sőt, még bővült is az étlap. 20 év után új névvel, tereit átalakítva és kibővítve várja a Pink Cadillac California étterem a turistákat a fővárosban, a Ráday utca 22-ben.

A Kultuccában, ahogy a Ráday utcát emlegetik, a kultúra és a gasztronómia találkozik. Fesztiválok, koncertek követik egymást, szinte mindig zsúfoltak az éttermek. Sűrűn lehet nyáron angol, francia és orosz szavakat hallani, felfedezték az utcát a külföldiek. Jól érzik itt magukat.

Körmendi Zsolt fél éve vette át a több mint húsz éve üzemelő éttermet, úgy vélekedik, hogy jobban keresik majd ezt a helyet, mert a felújítás után „ráerősítettek” a kulináris élvezetekre, és nemcsak az eredeti olasz pizza uralja majd kedves helyet, hanem megjelennek a vaskosabb ételek is. A tulajdonos szerint a bisztro-étlap a trend mostanában, de ő igyekszik megtalálni a köztes helyet, a bisztro és az ünnepélyes-előkelő közt.

20 év után az új menedzsment úgy döntött ideje egy „ráncfelvarrásnak“ így az étterem belső tereit átalakították és kibővítették egy rendezvényteremmel is. Az étterem új belső kialakításában, valamint az étlap választékának újragondolásában is az amerikai – olasz irányt tükrözi.. A 30 fős különterem bármilyen zártkörű bulira alkalmas, így sajtótájékoztatók, legény/leánybúcsúk, céges vacsorák és akár sportközvetítések lebonyolítására is. Az étlapon az eddigi megszokott pizza-tésztavonalat salátákkal, előételekkel, steak-kel, hamburgerrel és magyaros különlegességekkel bővítették ki.

A Pink Cadillac Pizzéria most új „köntösben“ és megújult választékkal Pink Cadillac California néven várja vendégeit a Ráday utca 22-ben. A hely átalakításakor létrehoztak egy kedves helyet a kicsiknek is a kutyásokat se tiltják ki, várják őket az áprilisban nyíló teraszra a kedvenc négylábúval, és szívesen látják a cicákat is, ha nem vesznek össze a kutyákkal. Bár ez már rögtön közös felelősség is…

A hírek szerelmesei olvashatnak napilapokat is, használhatnak internetet, nyáron pedig betérhetnek hűsölni a légkondicionált termekbe. És ahogy elnézem a mostani nyarakat, negyven fokban már csak városnézés utáni pihenésre is beugrik a vendég egy mediterrán pizzára, vagy üdítőre. És ha már egyszer betér, biztosan visszatér…

Gondoltak azokra is, akik kerekes székkel vennék igénybe a pizzériát, akadálymentes az étterem is. Külön vonzerőt jelent, hogy a szomszédos utcákban parkolási lehetőség is van. Ezt az üzleti vacsorákra érkezők is kihasználják, de szívesen jönnek ide meetingeket is tartani. Ha valaki nem ér rá beugrani fél órára, akkor igénybe veheti "catering" szolgáltatásukat. Már 18 éve szállítanak megrendelésre céges és privát rendezvényekre.

Berényi Dániel üzletvezető a kínálatot mutatja be. A Ráday gasztró- és sétálóutca egyik legrégebbi vendéglátóhelyében a 42 féle pizza mellett, tészták, rizottók, saláták és desszertek is helyet kaptak. Heti menük is vannak, vegyük példaként egy csütörtöki ajánlást: Francia hagymaleves füstölt sajttal, bolognai spagetti vagy Parajos tőkehalfilé zöldséges rizzsel és somlói galuska.

Vannak saláták, mártogatósok, és természetesen levesek! A bazsalikomos paradicsomlevest parmezánforgáccsal kínálják, a tejszínes hagymalevest füstölt sajttal rozscipóban hozzák ki, és rendelhető kagylóleves is. A pizzák kínálata pedig „veri” az összes hasonlónak gondolt pizzériát, de ne is gondoljunk már a Pink Cadillac Californiára csak pizzériaként, hiszen az újdonság a húsételek sokasága, a marha, a szárnyas és a disznó is megjelent a kínálatukban.

A pizzák és olasz ételek mellett kapható a steak és hamburger is. Néhány finomság a kínálatból: Házi hamburger szezámos buciban, fűszeres burgonyagerezdekkel, Kaliforniai bélszínragu rozmaringos burgonyagerezdekkel, Házi chilis-citrusos pankóban sült jércemell coleslaw salátával, Marha hátszín rostlapon sült házi rösztiburgonyával, fehérboros parajlevelekkel, konyakos rókagomba ragúval, Kakukkfüves, vargányás szarvas raguleves bacon szalonnás burgonyagombóccal, Kárpáti fogas filé petrezselymes burgonyával és párolt brokkolival.

Ajánlatukat Woody Allen mondásával kínálják: „A pizza olyan, mint a szex: ha nem nagyon jó, akkor is lenyomok egyet.”


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?