Megválasztották a Zrínyi Emlékév borait

A Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566 Emlékév keretén belül, a Pécs-Mecseki Borút Egyesület szervezésében rendezik meg az I. Zrínyi Fesztivált június 3-5-én.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A fesztivál egyik különleges eseménye a hagyományteremtő szándékkal június 2. és 4. között első alkalommal Szigetváron megrendezésre kerülő nemzetközi Zrínyi Borverseny a Pécs-Mecseki Borút Egyesület és a Pécsi Borvidék Hegyközségeinek Tanácsa a Dél-Dunántúl négy borvidékének - Pannon Borrégió - és a történelmi Horvát-Magyar Királysággal együttműködve.

A nemes vetélkedésnek szimbolikus jelentőséget ad az is, hogy azon területekről érkeznek a borok, ahol elődeink együtt vívták harcukat az oszmán birodalom ellen, és ahol a szőlészet és borászat hagyománya mindig is jelen volt. A győztesek nemes nedűi a Zrínyi Emlékév bora megtisztelő címet viselhetik.

A versenyre 78 minta érkezett három ország - Magyaroszág, Horvátország, Szlovénia - nyolc borvidékéről. A borbírálatra Szigetváron június 2-án került sor, a 11 tagú zsűribe a neves hazai borszakértők mellett horvát bor-szakújságírók is meghívást kaptak, akik két bírálóbizottságban folytatták a munkát. A beérkezett minták közül nyolc aranyérmes minősítést ért el, ezek közül került ki a Zrínyi Emlékév fehér-, rozé- és vörösbora.

A Zrínyi Emlékév Fehérbora címet a horvátországi PP Orahovica Pincészet Zöldszilváni 2013-as évjáratú bora, a Zrínyi Emlékév Rozébora címet a Danubiana Borászat Tolnai Merlot Rozé 2015-ös évjáratú bora, míg a Zrínyi Emlékév Vörösbora címet a bírálóbizottság ítélete alapján az Ebner Pince Pécsi Opapi Cuvée 2011-es évjáratú bora viselheti.


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.