hirdetés
hirdetés

Megvan a százegyedik

Csütörtökön délután a Külgazdasági és Külügyminisztérium konferenciatermében a LOT bejelentette l01. útvonalát, így az eddigi négy közvetlen budapesti járatát - New York, Chicago, Varsó, Krakkó - egy ötödikkel egészíti ki. Az új úti cél: London City (LCY).

hirdetés

Nem sokkal a Varsó-London City indulása (2019 január 7.) után 2019. február 19-től új a hét majdnem minden napján közlekedik napi két járat London City repülőterére és vissza. Az utat Embraer E-190-es 106 üléses repülőgéppekkel teszik meg, ugyanezek a típusok közlelednek a lengyel és a brit főváros között is. A futópálya LCY-en viszonylag rövid, ráadásul meredek, 5,5 fokos a megközelítési szög, emiatt a London City repülőtér fel- és leszállási követelményeinek csupán néhány repülőgéptípus tud megfelelni. A LOT 4 db Embraer E-190 típusú gépe a gyártó brazíliai  központjából legkésőbb 2018 végén érkeznek meg.

A járatok elsődleges célközönsége nem titkoltan az üzletemberek - London City közel van az üzleti élet központjához - a menetrend pedig illeszkedik ehhez. Indulás  Budapestről London City felé 07.00-kor, érkezés 08.45-kor (vasárnap kivételével minden nap). Az délutáni járat szombat kivételével minden nap 17.15-kor indul és 19.00-kor érkezik. Az évente évente 4,5 millió utast kiszolgáló London City Repülőtérről helyi idő szerint 9.15-kor (12.45-kor érkezik) és 19.30-kor  száll fel a gép (ami 23.00-kor száll le).

fotó:123rf

Kam Jandu a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója ismertette, hogy tavaly utasaik 15 százaléka az Egyesült Királyságba, 12 százalékuk Londonba utazott. Az eseményen felszólalt továbbá Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója és a magyar külgazdasági és külügyminiszter is. Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere Nagy-Britannia, az új járat pedig segíti az üzleti, gazdasági kapcsolattartást. Azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy az Egyesült Királyság a hatodik legjelentőebb befektető Magyarországon, több mint 800 brit vállalat működik hazánkban, amik összességében 51 ezer embernek adnak munkát. Reményei szerint az új járat talán segít abban, hogy az évente 6 milliárd eurót megközelítő magyar-brit kereskedelmi forgalom növekedni tudjon.

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai