hirdetés
hirdetés

Megvan az év turisztikai témájú szakdolgozata

A Magyar Turizmus Zrt. által életre hívott, „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” pályázatra 2010 őszén 67 szakdolgozat érkezett 20 felsőoktatási intézményből.

hirdetés

A szakdolgozat-pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén, 2011. május 31-én, két kategóriában hirdettek nyerteseket, további négy pályázó pedig különdíjban részesült. Az MT Zrt. idén is külön oklevéllel ismerte el azt a felsőoktatási intézményt, amely a diákok számára a legjobb felkészítést nyújtotta a szakdolgozat-készítés során. A diákok a munkájukért járó elismerést ünnepélyes keretek között Dr. Nemes Andreától, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztályának vezetőjétől és Horváth Gergelytől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától vehették át. Az eredményeket Dudás Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója ismertette.

A Magyar Turizmus Zrt. 2010-ben tizedik alkalommal írt ki pályázatot „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” címmel a turisztikai felsőoktatási intézmények végzős hallgatói részére. A pályázaton az akkreditált hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, valamint az esti, levelező és posztgraduális képzésben, illetve a távoktatásban részt vevő hallgatók indulhattak államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozatukkal. A pályázatra egy-egy intézmény legfeljebb öt értekezést nevezhetett be, amelyből legfeljebb két pályamű idegen nyelvű is lehetett.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása és a turisztikai felsőoktatási intézmények együttműködését és szakmai munkáját, amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett. A Magyar Turizmus Zrt. gyakornoki programjában való részvétel és a különféle csatornákon keresztül megvalósuló információcsere egyaránt azt szolgálják, hogy a felsőoktatási intézményekből kikerülő hallgatók elméleti ismereteik mellett már az egyetemeken, főiskolákon töltött idő alatt gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek.

 2010-ben 20 felsőoktatási intézmény juttatta el a Magyar Turizmus Zrt.-hez az általa legszínvonalasabbnak ítélt munkákat, minden korábbinál több, összesen 67 szakdolgozatot. A szakdolgozatok között néhány idegen nyelvű, két angol és egy német nyelvű pályamű is található.

A beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló széles körű szakmai zsűri értékelte. A legjobb diplomamunkákat két, az „Alapos, tudományos igényű munka”, valamint az „Újszerű témaválasztás” kategóriában jutalmazták, emellett négy szakdolgozat különdíjban részesült.

Alapos, tudományos igényű munka kategóriában:

I. Frei Helga: Turisztikai fejlesztési lehetőségek Bükkszentkereszt, Bükkszentlászló és Répáshuta településeken

II. (megosztott) Gajdacsik Tünde: Hatásvizsgálat és elégedettségvizsgálat a Budapesti Füvészkertben

II. (megosztott) Kaszás Nikoletta: Két keréken a Balatonnál – A Balatoni Bringakörút kereslet-kínálati elemzése

III. Csanaki Tímea: A Balaton imázsa Németországban

Újszerű témaválasztás kategóriában

I. Gyürky Júlia: Turisztikai kártyák szerepe a desztinációk turizmusában

II. Gellért Éva: A nemzeti önismeret jelentősége az országimázs kialakításának tekintetében (Magyarország és Svédország összehasonlító elemzésén keresztül bemutatva)

III. Mágocsi Martina: Virtuális turizmus

Különdíjban részesült

Ambrus Réka: A hazai természetes gyógybarlangok szerepe a gyógyturizmusban

Jakab Adrienn: Az idegenvezetés, mint önálló szakterület a turizmusban

Szabó Dorottya: Az éghajlatváltozás hatása a hazai turisztikai kínálatra

Tóth Zsaklin Vivien: Nachhaltigkeit und Umweltbewusstsein in der Beherbergungsindustrie, durch den Gebrauch alternativer Energien

A Magyar Turizmus Zrt. ismét külön oklevéllel ismerte el a diákok számára a szakdolgozat-készítés során a legjobb felkészítést nyújtó felsőoktatási intézményt. A 2010. évi szakdolgozat-pályázaton ezt az elismerést a Pannon Egyetem Turizmus Tanszéke érdemelte ki.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!