hirdetés
hirdetés

Göcseji vendégházé az ötszázadik napraforgós védjegytábla

Dr. Horváth Viktória adta át az ötszázadik napraforgós nemzeti tanúsító védjegytáblát március 29-én, szombaton a Budai Arborétum 120 éves különleges felső kertjében. A Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Göcsej szívében, Szentkozmadombján álló „Faluszéli Tóthék háza” vendégház tulajdonosainak adta át a nemzeti tanúsító védjegytáblát.

hirdetés

A helyettes államtitkár üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy a belföldi turizmus bevétele januárban több mint 20 százalékkal bővült, meghaladta a SZÉP-kártya-költést, ami azt jelenti, hogy több forrás jutott pihenésre, egészségmegőrzésre, az év első első két hónapjában pedig 17 százalékkal több pénzt töltöttek fel a munkáltatók a SZÉP-kártyákra, mint egy évvel korábban. A nemzeti tanúsító védjegyekről szólva elmondta: jelenleg a szálláshelyek esetében működik, de a tárca tervezi fürdők esetén is a bevezetését. Eddig 500 falusi szálláshely, 365 hotel, 20 magánszálláshely és 27 kemping és üdülőház-telep minősítése történt meg.Munkatársunk kérdésére Horváth Viktória elmondta, hogy a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) fogja össze a falusi turizmusban szolgáltatókat, és mint stratégiai partnerükkel, nagyon szívesen dolgoznak velük. „A szakmai szervezetek nagyon fontosak számunkra, hiszen mi nem tudhatunk mindent, ők érik el a szolgáltatókat, ha egy adott kérdést véleményezniük kell, komoly szakértelemmel teszik azt meg. Közvetlenül elérik az embereket, a piacról szerzik be az információkat, és ez segít abban, hogy a mi munkánk is eredményesebb legyen” – mondta. A nemzeti tanúsító védjegyekkel ráirányítják a figyelmet a minőséget képviselő szálláshely szolgáltatókra – tette hozzá.„Faluszéli Tóthék háza” az ötszázadik napraforgó-tulajdonos

Az ötszázadik védjegy tulajdonosai elmondták, hogy munkájukat úgy végzik, hogy a négy napraforgó jelzést, ami ebben a kategóriában a legmagasabb, meg tudják őrizni. „A FATOSZ tagjának lenni annyit jelent, hogy nem vagyunk egyedül a világban, van akitől tanácsot kérhetünk, ők támogattak, amikor elkezdtük a munkát, és a pályázatnál is ők segítettek” – mondták. A vendégház, amely Szlovéniától 30, Horvátországtól 40, Zalaegerszegtől 23, Keszthelytől 50 és Lentitől 25 kilométerre fekszik, minden földi jóval el van látva, egyénileg, családosan vagy csoportosan is megszállhatnak itt, aki az érintetlen természetre kíváncsiak, kisvasútra is ülhetnek és nézhetik az erdőben az őzikéket.Szalay-Zala Andrea, a FATOSZ titkára szerint belföldi kampányt kellene indítani, hogy az érdeklődők jobban megismerjék hazánk tájait és a szállásokat, mert az ötszázadik védjegy átadása is azt bizonyítja, hogy van kínálat, és szükség is van ezekre a kis falusi szálláshelyekre.

Falusi szálláshely napraforgóval
A „falusi szálláshely napraforgóval” védjegy a FATOSZ  által létrehozott és működtetett tanúsító védjegy, amelynek alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a szálláshelyszolgáltatás-nyújtás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára. A védjegy tanúsítja, hogy a szolgáltatások minősítése előre meghatározott, a FATOSZ kezelésében az általa meghatározott szakmai szempontrendszere alapján történik.
Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai