Megvannak a győztes torták receptjei

A magyar zászló színeit tükröző tökmagos országtorta és a cukormentes Áfonya hercegnő torta receptjeire most fény derült.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ünnepi torta- és kenyérbemutató színesítette szombat délelőtt a nemzeti ünnep alkalmából a budapesti Clark Ádám tér és a Döbrentei tér között kialakított Magyar Ízek Utcája kínálatát: a látogatók megismerhették és megkóstolhatták Magyarország idei tortáját, az Őrség Zöld Aranyát, Magyarország cukormentes tortáját, az Áfonya hercegnőt, valamint az idei Szent István-napi kenyeret.

Az Őrség Zöld Aranyát megalkotó salgótarjáni cukrász, Szó Gellért, aki idei győzelmével megvédte címét, mivel a tavalyi nyertes tortát is ő készítette, az Alagút Lánchíd felőli bejáratánál felállított színpadon elmondta, az idei nyertes torta egyik fő összetevője, a tökmagolaj használatának ötlete onnan jött, hogy idén különböző olajokkal kísérletezett, és a tökmagolaj nagyon finom és sok vitamint tartalmaz. Hozzátette, olyan édességet akart készíteni, amely tükrözi a magyar zászló színeit: a tortában a málnazselé adja a piros, a vaníliás-fehércsokoládés mousse a fehér, a roppanós tökmagpraliné és a tökmagolajos-joghurtos réteg pedig a zöld színt.

A torták bemutatásakor felidézték, az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizedik alkalommal hirdette meg a Magyarország tortája elnevezésű pályázatot, amelyre idén 43 nevezés érkezett. A győztest szakmai zsűri választotta ki, olyan szempontokat figyelembe véve, mint az ízek harmóniája, a kinézet, az illeszkedés a magyaros ízvilághoz, az ünnephez köthetőség, az innováció és a praktikum.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2012 óta hirdeti meg a Magyarország cukormentes tortája pályázatot. Idén az Áfonya hercegnő tortája nyerte el a címet. A győztes tortát a budapesti Tortavár Cukrászda készítette. Pechtol Zsolt cukrász, az édesség egyik megalkotója elmondta, a torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert, hanem mandula- és zablisztből, joghurtból, valamint különböző piros bogyós gyümölcsökből készült.

A két nyertes torta alkotói azt is elárulták, hogy a győztes finomságokat otthon is könnyen el lehet készíteni. A recepteket a www.cukraszat.net oldalon lehet elérni.A tortákat a Magyar Ízek Utcájában, a Várkert Bazárnál lehetett megkóstolni a nemzeti ünnepen, valamint országszerte több száz cukrászdában.

A győztes torták felvágását és szétosztását követően a Magyar Pékválogatott vette birtokba a színpadot, hogy beavassa a közönséget az idei Szent István-napi kenyér készítésének rejtelmeibe. Miközben a pékmesterek szorgosan dagasztották és formázták a kenyértésztát, valamint különböző vágási és fonási eljárásokat mutattak be a színpadon, Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta, az idei ünnepi kenyér hosszú érlelésű kovásszal készült, természetes alapanyagokból, nagyon jó íz- és illatanyagokat tartalmaz, új búzát is használtak hozzá, és vastag héjazatú, hogy sokáig friss maradjon.

A Magyar Pékszövetség 2011 óta rendezett versenyt, amelyen az adalékoktól mentes, természetes, egészséges, jellegzetesen magyar, tökéletes ízű, illatú és állagú, vastag héjú ünnepi kenyér kiválasztása volt a cél. Idén azonban versengés helyett az összefogás jegyében készült az új kenyér, amely a hagyományos ízvilágot ötvözi a kor elvárásaival. A Magyar Pékség Védjegyével ellátott kenyeret a magyar pékségekben is meg lehet kóstolni.

 

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: MTI


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.