hirdetés

Megvannak az idei Gundel Károly-díj nyertesei

Nyáron meghirdették a lehetőséget, és szeptember 22-én hoztak döntést a díj alapítójaként a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), valamint a díj odaítélésében közreműködő szakmai szervezetek arról, hogy idén kik kapják a most debütáló rangos elismerést, a Gundel Károly-díjat.

hirdetés

Mint Kovács László, az MVI elnöke elmondta a díjazottak bemutatásakor, 12 személyre érkezett javaslat a bíráló bizottsághoz, közülük választották ki azt a három, a magyar vendéglátásban kiemelkedő munkát végző vagy végzett (egy posztumusz kitüntetést is odaítéltek) személyt, akik (vagy képviselőjük) majd november 29-én, az MVI díszvacsoráján és bálján ünnepélyes keretek közt vehetik át a Vár-beli Magyarság Házában a kitüntetést.

A díjazottak kihirdetése előtt elhangzottak még az MVI aktuális törvényi szabályozás módosítására tett javaslatai, amely többek közt a mestercím körüli bonyodalmakat, a reprezentációs adót valamint az Artisjus jogdíjak csökkentése érdekében történő lobbitevékenységről szól. Majd a közelgő gálavacsora részleteit is ismertették, és bemutatták a vacsorakészítésben részt vevő séfeket, akiknek nem kis kihívás lesz az ünnepi ételsor elkészítése és megfelelő hőfokon lévő tálalása – lévén az impozáns Magyarság Házában nincs konyha. Viszont remélhetőleg nagy segítségükre lesz az egyik nagykonyhai gépeket beszállító budaörsi cég (Coninvest Kft.), amely vállalta, hogy biztosítja a főzéshez, sütéshez, melegen tartáshoz szükséges megfelelő berendezéseket.

És akkor álljon itt végül, ami mindenkit a legjobban érdekel – az idei Gundel Károly-díj nyertesei: Hamvas Zoltán, a Gerbeaud és a Michelin-csillagos Onyx étterem társtulajdonosa. Kalla Kálmán, a magyar vendéglátás ikonikus alakja, akinek neve szinte összeforrt a Gundel étteremmel. Posztumusz kitüntetést pedig Draveczky Balázs, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum (az ünnepélyes bejelentés helyszínéül szolgáló létesítmény) egykori igazgatója, számos gasztronómiatörténeti könyv szerzője kapott.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai