Melegebb égtájakra repül a télen a Lufthansa

Tampa, Nairobi, Malé és Cancún - új szabadidős úti célok is szerepelnek a Lufthansa Csoport téli menetrendjében.

A Lufthansa Csoport 101 ország 261 célállomására indít járatot a téli menetrendi időszakban. A Lufthansa Csoport légitársaságai – az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Germanwings, a Eurowings, a Lufthansa és a SWISS – ezen a télen összesen heti 20 380 járatot üzemeltetnek. 

A menetrend 2015. október 25-től, vasárnaptól 2016. március 27. szombatig lesz érvényben. Október 1-jével a Lufthansa és az Austrian Airlines új tarifakoncepciót vezetett be a belföldi és az európai útvonalakon. A turista osztályon utazók három, “Light”, “Classic” és “Flex” elnevezésű jegytípusokból választhatnak. A különbség elsősorban az előzetes ülésfoglalásban, az átfoglalásban, illetve törlésben, továbbá a feladható poggyászban rejlik. 

A Lufthansa Csoport legfontosabb újdonságai: Lufthansa

Ezen a télen a Lufthansa 197 célállomásra összesen heti 9 900 járatot üzemeltet. A téli menetrend bevezetésével a Lufthansa tovább bővíti interkontinentális kínálatát, amelyet elsősorban a szabadidős céllal repülők számára alakított ki. Az első ilyen célállomás a Frankfurtból elérhető Tampa (Florida), amelyet a Lufthansa szeptember 25-én vezetett be a hálózatába, és amelyet számos másik város követ majd: október végétől Nairobi (Kenya), majd december elejétől Cancún (Mexikó) lesz elérhető, majd Malé (Maldív-szigetek), Mauritius és Panamaváros egészítik ki a kínálatot 2016. márciusától.

Jó hír az Airbus A380 rajongóinak: a Lufthansa most először üzemelteti ezt a géptípust a Frankfurt-Hong Kong útvonalon. Bővül továbbá a járatszám Luxemburg irányába, Frankfurtból heti 28, Münchenből pedig heti 24 járat indul a Benelux-államba, ami jelentősen magasabb, mint az eddigi járatszám. Az új téli menetrend óránkénti csatlakozási lehetőséget kínál Münchenből Düsseldorfba és Berlin-Tegel-re.

Ezt a könnyen megjegyezhető menetrendet a légitársaság már tavaly bevezette München és Frankfurt, illetve Hamburg között, most pedig minden egész órakor a fővárosba, óra harminc perckor Düsseldorfba indul járat. Ezen a télen Fokvárost Münchenből lehet elérni. Október 25-étől naponta jár majd egy Airbus A340-600-as négyosztályos kialakításban Dél-Afrikába.

A Lufthansa utasai akár a Kanári-szigetekre is megszökhetnek a zord téli időjárás elől: október 25-től München és Fuerteventura között jön létre új kapcsolat, majd október 31-étől Tenerife is elérhető lesz. Ha valaki hűvösebb időjárásra vágyik, az is megtalálja a számítását, hiszen Münchenből közvetlen járat indul majd Finnország legnagyobb és leghíresebb sportközpontjába, Kittilä-ba, ahová december 19-étől minden szombaton indul járat. A város alig 170 kilométerre fekszik az északi sarkkörtől. A közeli Levi-ben található Lappföld legnagyobb téli sportközpontja.

Germanwings és Eurowings

A 2015/2016-os téli menetrendben a Germanwings és a Eurowings 36 ország 100 célállomására indít járatokat, köztük hat tengerentúli városba is.

Ezen a télen az új Eurowings először száll fel az osztrák fővárosban létesített központjából és közvetlen járatokat indít Barcelonába, Palma de Mallorca-ra és Londonba. 2015 novemberétől hosszú távú járatokat üzemeltet majd Köln/Bonn repülőteréről Airbus A330-200-as gépekkel. A hat interkontinentális célállomás közül az első a kubai Varadero lesz, majd a thaiföldi Phuket és Bangkok, Dubai, majd a Dominikai Köztársaságban Puerto Plata és Punta Cana lesz az utolsó két állomás.

SWISS

Ezen a télen menetrendbe áll a SWISS flottájának új zászlóshajója, a 777-300ER: 2016 januárjától az új repülőgép a Zürich-New York útvonalon közlekedik majd. Az új téli menetrendben a SWISS növeli járatszámát Sao Paoloba (Brazília), Miamiba (Florida), a genfi bázis téli menetrendjében a légitársaság nagyobb sűrűséggel indít járatokat Portugáliába és Oroszországba a megnövekedett téli igényekre reagálva. A SWISS 49 ország 105 célállomására repül ezen a télen.

Austrian Airlines

A 2015/2016-os téli menetrendben az Austrian 59 ország 130 célállomására indít járatokat. A légitársaság elsősorban a szabadidős városokra fókuszál, így Miamira (Florida), ahová heti öt járatot indít. Októbertől ugyancsak kínál kapcsolatot Mauritiusra és Colombora (Srí Lanka), novembertől pedig Marrakeshbe (Marokkó). A szezonális igényeket kiegyenlítve az Austrian Airlines így nem csupán nyáron, hanem télen is számos meleg égövi városba indít járatokat.

Brussels Airlines

Belgium vezető légitársasága megerősíti vezető szerepét Afrika-specialistaként: október 26-tól új járatot indít Brüsszelből Ghánába: a fővárosba, Accrába hetente négyszer közlekedik járat. A menetrend ideális átszállást tesz lehetővé Németországba, Franciaországba, Nagy-Britanniába, Olaszországba, Ausztriába, Svájcba, a Skandináv-országokba és az USA-ba. Ezen a télen a Brussels Airlines bővíti európai menetrendjét.

A légitársaság heti öt alkalommal indít járatot Brémába, új desztináció lesz Zágráb (heti hat járat) és Billund (heti 12 járat). Végül, de nem utolsósorban a Brussels Airlines jó hírekkel szolgál a napozás szerelmeseinek: Tenerife és Gran Canaria heti két alkalommal lesz elérhető brüsszeli repülőtéren keresztül. Az új járatok mellett a légitársaság növeli a járatszámot számos meglévő útvonalán, így több járat közlekedik majd Monroviaba (Libéria), Freetownba (Sierra Leone), Loméba (Togo), Cotonouba (Benin) és Ouagadougouba (Burkina Faso).


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.