Mellow Mood Group a TOP 50-ben, harmadjára

A Mellow Mood Group tulajdonos-ügyvezetőit, Sameer Hamdan-t és Zuhair Awad-ot egymás után harmadjára is beválasztották az 50 legbefolyásosabb személy közé a magyar turizmusban

2016. február 1-jén a XXIV. Turisztikai Évadnyitó Fogadás és Díjátadó Gála keretén belül mutatták be a Turizmus Kft. immár hagyományőrző kiadványát, melyben húsz szakmai szervezet képviselőiből és a Turizmus Kft. munkatársaiból álló zsűri idén is megválasztotta a hazai turizmus legmeghatározóbb alakjait, bemutatva munkásságukat. A kötet szerkesztésekor a turisztikai cégek méretén vagy árbevételén kívül az ország idegenforgalmára, külföldi és belföldi megítélésére tett hatásokat is értékelték.

Több, mint 20 évvel ezelőtt még diákként érkezett Magyarországra az elmúlt évtized legdinamikusabban fejlődő szállodavállalatának két tulajdonos-ügyvezetője, Sameer Hamdan és Zuhair Awad. Tevékenységükért mára már a szakma kiválóságaiként és a hazai turizmus legbefolyásosabb személyiségeiként tartják őket számon.

A lista szerkesztői számos szempontot vettek figyelembe:

  • 13 működő szálloda a hosteltől az 5-csillagos kategóriáig (12 Budapesten, egy Bécsben)
  • számos ingatlanfejlesztési projekt a fővárosban (szállodák, éttermek, üzlethelyiségek, irodaházak)
  • közel 500 alkalmazott
  • számos hazai és nemzetközi elismerés a szállodák részére (TripAdvisor, Hotelbeds, TrustYou, Expedia, International Hotel Awards, Best of Budapest, Turizmus Trend „Iránytű”, stb.)
  • 2010-ben „Az év turisztikai befektetői” díj elnyerése 2012-ben
  • Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés
  • Jelentős lobbi tevékenység a Magyar Turizmus Zrt. Öböl-menti tevékenységének támogatásáért,
  • valamintaz V. kerület turizmusbarát fejlesztéséért társadalmi szerepvállalás 2015-ben Pro Turismo Díj

Az elmúlt évek a Mellow Mood Group számára nemcsak a növekedésről és a stabilitásról szóltak, hanem a következő nagy fejlesztés tervezéséről és az előkészítéséről is. A cégcsoport újabb emblematikus épületet állít vissza eredeti pompájába és nyit meg a főváros előtt: a Párisi Udvar rekonstrukciója elkezdődött és hamarosan ötcsillagos luxus hotelként kap méltó funkciót konferencia termekkel, fényűző tetőtéri lakosztállyal; illetve a földszinten és első emeleten kávézókkal, éttermekkel és üzletekkel, különleges és korhű belsőépítészeti hangulatban.

Mellow Mood Group tulajdonos-ügyvezetői sikerük kulcsát az erős vezetés mellett a munkatársaikban és a fiatalos dinamizmusban látják.

„Egy cég sikere attól függ, hogy munkatársaik mennyire tudnak csapattá, családdá kovácsolódni.”

Forrás: Vendég&Hotel Online


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?