hirdetés
hirdetés

Méltányossági kérelemmel talán be lehet utazni

A rendőrség honlapján elérhető az a méltányossági kérelem, amely alapján a rendőrség felmentést adhat a beutazási korlátozás alól - írja a Portfolio.hu.

hirdetés

Magyarország Kormánya a 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet 2020. június 18-án megszüntette és az egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetett be. A járványügyi készültség időszakára a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban Magyarország területére történő belépésére a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) rendelkezései 2020. szeptember 1-jétől módosított tartalmú korlátozó szabályokat határoznak meg.

Az államhatáron történő beutazáshoz biztosított méltányossági kérelem űrlapokat a járványügyi készültség időszakára irányadó szabályoknak megfelelően módosították - derül ki a koronavirus.gov.hu portálon olvasható közleményből.

 

A beutazási kérelem elbírálásáról szóló határozattal szembeni fellebbezés benyújtására az újonnan létrehozott – a fellebbezés Magyarországra történő beutazási kérelem elbírálása tárgyában hozott döntéssel szemben – űrlapon van lehetőség.

A kérelem és a fellebbezés kizárólag elektronikus úton, az erre a célra létrehozott elektronikus űrlapokon, magyar vagy angol nyelven terjeszthető elő.

Államhatáron történő beutazáshoz méltányossági kérelem

Forrás: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/meltanyossagi-kerelem-magyarorszagra-torteno-beutazashoz

Letölthető dokumentumok:

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai