hirdetés
hirdetés

Mentő segway; az milyen?

Bécsben megtudja, ahol a Vöröskereszt mentőorvosai mostantól segway-jel is tolják, vagy mi. De kérjük, ne azért tudja meg, mert betört fejjel a Ring közepén fekszik.

hirdetés

Mint azt a Turizmus Online Bécs Város Képviseleti Irodájától megtudta a Bécsi Vöröskereszt mentőorvosai mostantól nemcsak autóval vagy gyalog, hanem segway-en is eljuthatnak a bajba jutottakhoz.

Az újfajta elektromos járművön sziréna és megkülönböztető jelzés is van. A Bécsi Vöröskereszt tavaly ősz óta teszteli a segway-eket, amelyek főleg a nagy embertömegeket vonzó rendezvényeken bizonyultak hasznosnak. A kétkerekű mentősök ott voltak a Vienna City Marathonon és a bevásárlóutcák karácsonyi forgatagában is.

Mivel a vezető 20 cm-rel magasabban áll, mint a tömeg, könnyebben átlát a fejek felett, és a jól manőverezhető járművel gyorsan odaér a segítségre szorulóhoz. A mentősegway-en 30 kilónyi felszerelésnek – defibrillátor, kötszer, takaró, poroltó – van hely, és rendelkezik szirénával és kék villogóval is.

A két főből álló segway-es egység feladata, hogy elsősegélyt nyújtson és koordinálja a további intézkedéseket. Az újfajta jármű akkuja 40 kilométert bír ki, ami éppen elegendő az egység egynapi tevékenységéhez. A Bécsi Vöröskereszt egyelőre két segway-t vásárolt, de továbbiak beszerzését tervezi – szponzorok segítségével.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai