hirdetés
hirdetés

Terrortámadás Barcelonában: legalább 13 halott

Egy fehér furgon hajtott a tömegbe Barcelona legforgalmasabb utcáján, a Ramblán csütörtök délután. A furgon az utcán cikázva több tucat embert sebesített illetve ölt meg.

hirdetés

Lapzártákn idején az Independent tudósítása szerint legalább 13 halottja és 50 sérültje van a támadásnak. A rendőrség a lapnak megerősítette, hogy elfogtak egy, a támadás elkövetésével gyanúsítható személyt. Szintén nyilvánosságra hoztak egy fotót egy férfiról, aki vélhtően a merénylethez használt furgont bérelte. A spanyol sajtó szerint egy Driss Oukabir, 20-as éveiben járó, marokkói születésű férfiról van szó. Meg nem erősített jelentések szerint egy második gyanusítottat is letartóztattak. A merénylethez használt másik furgon egy Barcelónától 69 kilométerre fekvő kisvárosban, Vic-ben találta meg a rendőrség. Szemtanúk a tetthelyről egy körülbelül 1,7 méter magas, csíkos pólót viselő férfit láttak elszaladni. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni magyar áldozatokról. A barcelonai főkonzulátushoz csütörtök estig nem érkezett jelentés magyar érintettségről.

(forrás: The Independent)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai